• Κοινωνία

    Καλιφόρνια: Τουλάχιστον μία νεκρή και 6 τραυματίες από πυροβολισμούς σε γυμνάσιο – Τραυματίας ο δράστης

    • NewsRoom


    Μια κοπέλα έχασε τη ζωή της και τουλάχιστον άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλου στο γυμνάσιο της Σάντα Κλαρίτα στην Καλιφόρνια. Όπως μεταδίδουν διεθνή δίκτυα, η νεκρή γυναίκα (άγνωστο μέχρι τώρα αν είναι μαθήτρια στο σχολείο) ήταν μια από τους τρεις σοβαρά τραυματισμένους, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της.

    Το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε νωρίτερα ότι ο δράστης είναι νεκρός, ωστόσο το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες διευκρίνισε ότι έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο

    Σύμφωνα με τον σερίφη Άλεξ Βιλανουέβα, ο δράστης πιστεύεται ότι ήταν μαθητής στο Λύκειο Σόγκους.

    Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε γυμνάσιο της Σάντα Κλαρίτα, στην Καλιφόρνια, στις 07.45 το πρωί (τοπική ώρα)στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου.

    Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για ένα άτομο που δέχτηκε σφαίρες σε αίθουσα του σχολείου και έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

    Τα αμερικανικά δίκτυα μεταδίδουν αυτή την ώρα εικόνες ζωντανά από το σημείο, το οποίο και έχει αποκλειστεί από τις αρχές.

    Οι Αρχές διέταξαν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων στην ευρύτερη περιοχή, με περισσότερους από 20.000 μαθητές να επιστρέφουν με ασφάλεια σπίτια τους. Ο Σερίφης της περιοχής ανέφερε πως οι γονείς θα συναντούσαν τα παιδιά τους στο πάρκο Bouquet Canyon.

    Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους της γύρω περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι νεοτέρα. Τα κίνητρα του δράστη, που φαίνεται πως είναι και αυτός έφηβος, 15 ετών, παραμένουν άγνωστα.



    ΣΧΟΛΙΑ