• Κοινωνία

    ΗΠΑ: 22,5 χρόνια φυλάκιση στον δολοφόνο του Τζορτζ Φλόιντ

    Τζορτζ Φλόιντ

    Ντέρεκ Σοβίν, Τζορτζ Φλόιντ


    Ποινή φυλάκισης 22,5 χρόνων επέβαλε το δικαστήριο στην Μινεσότα στον Ντέρεκ Σόβιν, για τον θάνατο του Τζορτ Φλόιντ. Η πολιτική αγωγή είχε ζητήσει η ποινή να είναι 30 έτη.

    Λίγες ώρες πριν, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Σόβιν για νέα δίκη. Ο δικηγόρος του πρώην αστυνομικού  είχε κατηγορήσει το δικαστήριο για αμεροληψία και κακή συμπεριφορά προς τον Σόβιν, ζητώντας την επανεκδίκαση της υπόθεσης. Το δικαστήριο είχε αρχικά κρίνει ένοχο τον πελάτη του και για τα 3 αδικήματα που κατηγορούταν: Για φόνο δευτέρου και τρίτου βαθμού και για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού.

    Ο Σόβιν είχε οδηγήσει στον θάνατο τον Φλόιντ, όταν πίεσε με το γόνατό του τον λαιμό του 46χρονου αφροαμερικανού για πάνω από 9 λεπτά κατά τη διάρκεια προσαγωγής.

    Ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ, Τέρενς, απευθύνθηκε στον Σόβιν,  αφού ζήτησε από τον δικαστή να επιβάλει τη μέγιστη ποινή 40 ετών, λέγοντας ότι ήθελε να του ρωτήσει «γιατί;»

    Ο Σόβιν, σε μια πολύ σύντομη δήλωση κατά τη διάρκεια της καταδίκης του, ανέφερε:  «Δεν μπορώ να δώσω μια πλήρη δήλωση αυτή τη στιγμή, αλλά πολύ σύντομα, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια Floyd.»

    «Θα υπάρξουν κάποιες άλλες  πληροφορίες στο μέλλον που θα έχουν ενδιαφέρον και ελπίζω ότι τα πράγματα θα σας δώσουν λίγη ηρεμία», είπε ο Chauvin.



    ΣΧΟΛΙΑ