• Κοινωνία

    Α. Ξανθός: 24.000 αντιγριπικά εμβόλια διαθέσιμα την επόμενη εβδομάδα

    • NewsRoom
    ξανθός-ανδρέας

    Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός


    Είκοσι τέσσερις χιλιάδες αντιγριπικά εμβόλια θα είναι διαθέσιμα την ερχόμενη εβδομάδα στα φαρμακεία, όπως γνωστοποίησε από το Ηράκλειο Κρήτης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος μίλησε στην πρώτη Περιφερειακή εκδήλωση για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας των Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

    «Είμαστε», είπε ο κ. Ξανθός, «σε μία φάση επιδημικής έξαρσης που σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που νοσούν, αρκετοί από αυτούς νοσούν αρκετά σοβαρά και ιδιαίτερα άνθρωποι που έχουν συνοδά νοσήματα και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καταλήγουν δυστυχώς παρά την υποστήριξη που δέχονται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.»

    «Νομίζω ότι χρειάζεται ψυχραιμία, όχι εφησυχασμός αλλά ούτε και πανικός. Η επιστημονική κοινότητα οι επιδημιολόγοι, οι λοιμοξιολόγοι έχουν δώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες, οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν και είναι στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν και τώρα να κάνουν το εμβόλιο» τόνισε.

    Όπως ανέφερε, την επόμενη εβδομάδα, εκτός από τα 24 χιλιάδες εμβόλια που έφτασαν χθες, αναμένονται ακόμη 26 χιλιάδες, προκειμένου να υπάρχει ένα επιπλέον απόθεμα ασφαλείας εμβολίων.

    «Νομίζω ότι και με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε και θωρακίζουμε περισσότερο το κομμάτι της κοινωνίας που έχει μεγαλύτερους κινδύνους να νοσήσει με σοβαρά συμπτώματα. Υπάρχει επάρκεια αντιιικών εμβολίων, νομίζω ότι με μία συνετή διαχείριση της υπόθεσης και από το ιατρικό προσωπικό αλλά και με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες αυτή τη δυσκολία, την οποία αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι θα γίνει με της απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης (εγκύκλιος)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός για τη γρίπη: Στους 56 οι νεκροί από τη γρίπη



    ΣΧΟΛΙΑ