Κοινωνία

Υπ. Δικαιοσύνης: Άδεια για κατασχέσεις κατά της πρεσβείας της Βενεζουέλας, για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Δικαιοσύνης


Στην χορήγηση άδειας για αναγκαστική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας κατά της πρεσβείας της Βενεζουέλας  στην Αθήνα, με βάση σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προχώρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου αφορά την υπόθεση των σεξουαλικών παρενοχλήσεων γυναικών εργαζόμενων στην πρεσβεία, η οποία είχε προκαλέσει αίσθηση.

Η άδεια για την κατάσχεση χορηγείται υπό τον όρο πως δεν θα προκαλέσει παρεμπόδιση της λειτουργία της πρεσβείας κατά τα διεθνώς ισχύοντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αιτηθείσα άδεια χορηγείται υπό τον όρο ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».


ΣΧΟΛΙΑ