• Κοινωνία

    Ίος: Τραγωδία με δύο νεκρούς μαθητές που γιόρταζαν την αποφοίτησή τους

    • NewsRoom
    Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ

    Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ


    Μια ασύλληπτη τραγωδία συνέβη στην Ίο το βράδυ του Σαββάτου και έγινε γνωστή μια μέρα αργότερα όταν εντοπίστηκαν νεκρά δύο νεαρά αγόρια από την Ιρλανδία που είχαν ταξιδέψει στο νησί για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.

    Ένας 22χρονος, όντας σε κατάσταση μέθης, έπεσε σε γκρεμό και ένας 18χρονος πέθανε από παθολογικά αίτια.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, από το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν αρχίσει να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ συνεχίζοντας τη διασκέδασή τους μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Cyclades24.gr κάποια στιγμή ο νεαρός Max επιχείρησε να επιστρέψει στο κατάλυμα του με τα πόδια. Ωστόσο τα ίχνη του χάθηκαν, αφού οι φίλοι όταν γύρισαν στο δωμάτιο δε βρήκαν το φίλος τους στο δωμάτιο. Αμέσως οι αστυνομικές αρχές του νησιού κινητοποιήθηκαν και άρχιζαν να αναζητούν το νεαρό Ιρλανδό, τον οποίο και εντόπισαν νεκρό στις 11 το πρωί της Κυριακής σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, προφανώς έχασε τις αισθήσεις τους, παραπάτησε και βρέθηκε στο κενό… χτυπώντας με το κεφάλι. Το άλλο θύμα, ο Άντριου σύμφωνα με πληροφορίες έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε εξαιτίας χρόνιων καρδιολογικών προβλημάτων.

    Τι λέει το ιρλανδικό ΥΠΕΞ και το σχολείο τους

    «Το υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια. Όπως σε όλες τις προξενικές υποθέσεις, το Υπουργείο δεν σχολιάζει λεπτομέρειες για μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην Irish Independent.

     

    Σε ανακοίνωσή του το σχολείο ανέφερε: «Μια ημέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο. Δύο μαθητές του Leaving Cert έχασαν τη ζωή τους ενώ έκαναν διακοπές στην Ελλάδα σε μια ”καταστροφική απώλεια” για το πρώην σχολείο τους.

    Διαβάστε επίσης

    Η Ίος στην κορυφή των ιδανικών νησιών για πρώτη γνωριμία με την Ελλάδα

    Άγγελος Μιχαλόπουλος: Ελιγμός για να ξεμπλοκάρει η επένδυση στην Ίο

    Ο ελληνικός τουρισμός στα highlights των New York Times για το 2022 με φόντο την Ίο



    ΣΧΟΛΙΑ