• Κοινωνία

    Ιωάννινα: Επεισόδια σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών με πετροπόλεμο και συλλήψεις (video)

    • NewsRoom


    Σε έντονη διαμαρτυρία ξέσπασαν οι πρόσφυγες-μετανάστες του Κέντρου Φιλοξενίας του Κατσικά Ιωαννίνων, μετά την ανακοίνωση της μεταφοράς στο κέντρο 82 προσφύγων και μεταναστών από την Μόρια, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης του καταυλισμού – «κολαστηρίου» της Λέσβου.

    Μετά την πληροφόρηση της μεταφοράς των ανθρώπων, μια ομάδα προσφύγων προχώρησε σε αποκλεισμό της εισόδου του Κέντρου Φιλοξενίας, με αίτημα να μη μεταφερθούν άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες, με φόβο την συμφόρηση του καταυλισμού.

    Ύστερα από επέμβαση της Αστυνομίας, ο αποκλεισμός έληξε. Ωστόσο, όταν το μεσημέρι έφτασαν τρία λεωφορεία, που μετέφεραν 82 πρόσφυγες, καταγράφηκαν εκτεταμένα επεισόδια.

    Οι αντιδρώντες πρόσφυγες κινήθηκαν εκ νέου προς την είσοδο του καταυλισμού, η αστυνομία προσπάθησε να τους απωθήσει και ακολούθησε ρίψη πετρών από τους πρόσφυγες και χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.

    Αρκετοί από τους διαμένοντες στη δομή φώναζαν συνθήματα κατά της ΕΛ.ΑΣ, όπως «fuck the police» κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο. Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η εγκατάσταση των νέων προσφύγων, που παρέμεναν στα λεωφορεία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

    Δημιουργήθηκε εκ νέου ένταση με τέσσερις προσαγωγές προσφύγων, με μια γυναίκα να πέφτει πάνω σε όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας και να ξαπλώνει στη συνέχεια μπροστά του, προσπαθώντας να το σταματήσει.



    ΣΧΟΛΙΑ