• Κοινωνία

    Ηλιούπολη: Φρίκη με την κόλαση που ζούσε η 18χρονη κοπέλα – Την βίαζαν και την εξέδιδαν

    Ηλιούπολη: Φρίκη με την κόλαση που ζούσε η 18χρονη κοπέλα - Την βίαζαν και την εξέδιδαν


    Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Ελλάδας η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την 18χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη, που, επί σειρά ετών, υπήρξε θύμα του πατέρα της και ενός πρώην αστυνομικού, οι οποίοι την εξέδιδαν και την βίαζαν.

    Η είδηση έγινε γνωστή όταν η 18χρονη κατάφερε να αποδράσει από την «φυλακή» στην οποία ζούσε και έφτασε στην αστυνομία για να καταγγείλει τα μαρτύρια που περνούσε στα χέρια του πατέρα της και του πρώην αστυνομικού από τα 11 της χρόνια.

    Η 18χρονη από την Ηλιούπολη κατάφερε το περασμένο Σάββατο να δραπετεύσει από το σπίτι του 39χρονου αστυνομικού που την κρατούσε επί για μήνες και να αποκαλύψει στις αρχές όσα είχε ζήσει.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς η 18χρονη σήμερα κοπέλα, από τα 11 της χρόνια ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά.

    Η κόλαση που ζούσε κράτησε μέχρι και τα 17 της χρόνια, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι της, αδυνατώντας να αντέξει άλλο τον εφιάλτη που ζούσε, ωστόσο βρέθηκε και πάλι «όμηρος» αρρωστημένων ορέξεων, αυτή τη φορά ενός 39χρονου αστυνομικού, ο οποίος με βία και απειλές την κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι του και την εξανάγκαζε να εκδίδεται.

    Το απόγευμα του Σαββάτου, η κοπέλα κατάφερε τελικά να αποδράσει από το διαμέρισμα της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και να ζητήσει βοήθεια από την υπάλληλο ενός καταστήματος της περιοχής. Λίγη ώρα αργότερα, προχώρησε σε καταγγελία στο Α.Τ. Ηλιούπολης και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Έπειτα από πολύωρη κατάθεση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”, ενώ σήμερα θα υποβληθεί και σε ιατροδικαστική εξέταση.

    Σημειώνεται ότι ο 39χρονος υπηρετούσε στις Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών. Πριν από ένα μήνα είχε βγει η απόφαση για αργία με το ερώτημα της απόλυσης, καθώς ο αστυνομικός βρισκόταν πολύ συχνά να εξαπολύει απειλές κατά τη ζωής συναδέλφων του, για ασήμαντες ως επί το πλείστον αφορμές. Έπειτα από έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν η υπηρεσιακή, αλλά και η αστυνομική του ταυτότητα, για τις οποίες είχε δηλώσει απώλεια, ενώ στη συνέχεια ο 39χρονος πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα.

    Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους δύο άνδρες

    Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη και του 54χρονου πατέρα, ενώ αναζητείται και ένα τρίτο πρόσωπο που φέρεται να λειτουργούσε ως συνεργός του πρώην αστυνομικού. Σε βάρος των δυο ανδρών, που αρνούνται τις κατηγορίες, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά 14 κακουργήματα και πλημμελήματα.

    Σε βάρος των δύο ανδρών που παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή, ασκήθηκε δίωξη για εμπορία ανθρώπου κατ’ επάγγελμα, εμπορία ανθρώπου κατά ανηλίκου, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοχρησία, παράνομη οπλοκατοχή, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή.

    Στην ποινική δίωξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κατηγορίες για:

    • Εμπορία ανθρώπου κατ’ επάγγελμα
    • Εμπορία ανθρώπου στρεφόμενη κατά ανηλίκου
    • Βιασμός κατ’ εξακολούθηση
    • Κατάχρηση σε ασέλγεια
    • Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους
    • Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
    • Ενδοοικογενειακή απειλή
    • Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
    • Παράνομη οπλοφορία
    • Παράνομη οπλοχρησία
    • Παράνομη οπλοκατοχή

    Και οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέα όσα τους αποδίδονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την καταγγελία της 18χρονης.

    Εντύπωση προκάλεσε η μπλούζα που φορούσε ο αστυνομικός κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, η οποία είναι διαφημιστική εταιρίας που ασχολείται με ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου.

    Τι λέει ο δικηγόρος της 18χρονης

    Οι συνήγοροι της 18χρονης, που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατήγγειλαν ότι για 12 ώρες έδινε κατάθεση στις αρχές χωρίς παρουσία δικηγόρου. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί και δεκάδες αλληλέγγυοι, αντιδρώντας στην διαχείριση της υπόθεσης από την αστυνομία.

    Μάλιστα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι από την αρχή της υπόθεσης ενεργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εφετών και, σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, δεν προβλέπεται παρουσία συνηγόρου κατά την εξέταση μάρτυρα.

    Απαντώντας στην ανακοίνωση της αστυνομίας, με ανάρτηση του στο Facebook, ο δικηγόρος της 18χρονης, Γιάννης Μυκονιάτης ανέφερε ότι «προφανώς και δεν αναφέρουν πως η κοπέλα είχε εμφανιστεί ώρες πριν στο ΑΤ Ηλιούπολης, με πρόθεση να καταθέσει μήνυση και, ως εκ τούτου, να δηλώσει παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας και άρα να παρίσταται μετά συνηγόρου σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και με αποκλειστικά δικιά τους ευθύνη δεν έλαβαν την κατάθεσή της, αλλά την μετέφεραν στο Εσωτερικών Υποθέσεων».

    Διαβάστε ακόμη:

    Ηλιούπολη: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσοχοΐδη για την υπόθεση της 18χρονης

    Φρίκη στην Ηλιούπολη: Βαριές κατηγορίες σε βάρος του πατέρα της 18χρονης και του αστυνομικού

    Εφιάλτης για 18χρονη: Κατήγγειλε αστυνομικό ότι την είχε αιχμάλωτη και την εξέδιδε – Συνελήφθη και ο πατέρας της (upd)

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ