• Κοινωνία

    Ηλίας Ζαγοραίος: Δεν δέχθηκα παρέμβαση στο έργο μου για το Μάτι

    Ηλίας Ζαγοραίος. Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών


    Σε… παρεξήγηση αποδίδει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος τον σάλο που δημιουργήθηκε με αφορμή την παραγγελία που του απέστειλε την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το Μάτι.

    Ο κύριος Ζαγοραίος μόλις μία βδομάδα πριν αποχωρήσει από τη θέση του (καθώς έχει προαχθεί σε Αντιεισαγγελέας Εφετών) είχε πάρει εντολή από την κα Ξένη Δημητρίου να συμπεριλάβει στη δικογραφία το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, η έρευνα των οποίων αναμένεται να τελειώσει το νωρίτερο σε τρεις μήνες. Κάτι που θα σήμαινε ότι η εισαγγελική έρευνα θα καθυστερούσε.

    Και όλα αυτά, ενώ ο εισαγγελέας ήταν έτοιμος να στείλει κλήσεις σε υπόπτους για παροχή εξηγήσεων για τέλεση αδικημάτων.

    Σήμερα, ο κος Ζαγοραίος σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δε δέχθηκε παρέμβαση στο έργο του από τη κα Δημήτριου.

    Αναφορικά με όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με «παρεμβάσεις» στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 θα ήθελα να διευκρινήσω τα κάτωθι:

    Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ.Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Απ΄την πρώτη στιγμή η κα Εισαγγελέας στάθηκε όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της εισαγγελέως του ΑΠ καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε. Οι επιθέσεις που δέχεται η κα εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/18 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς». 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταγγελία από ΝΔ: Λάθη και παραλείψεις του υπουργείου Υγείας στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανέκρουσε πρύμναν η Δικαιοσύνη μετά την κατακραυγή για το Μάτι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πάγωσε» την απόδοση ποινικών ευθυνών για το Μάτι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου



    ΣΧΟΛΙΑ