• Κοινωνία

    Ηλίας Ψινάκης: Ελεύθερος με €20.000 για την τραγωδία στο Μάτι

    ψινακης

    Ηλίας Ψινάκης


    Έπραξε ό,τι όφειλε και ουδεμία ευθύνη έχει για το θάνατο των 102 συνανθρώπων μας, υποστήριξε ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, απολογούμενος στον ανακριτή για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι.

    Μετά την 3ωρη απολογία του για 2 κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα (ανθρωποκτονίες από αμέλεια και σωματικές βλάβες από αμέλεια), ανακριτής και εισαγγελέας άφησαν ελεύθερο τον πρώην δήμαρχο Μαραθώνα, επιβάλλοντάς του εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

    Ο κ. Ψινάκης προσκόμισε στον ανακριτή ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, καθώς και έγγραφα για να αντικρούσει τις κατηγορίες.

    Απαντώντας στις δεκάδες ερωτήσεις του ανακριτή, ο Ηλίας Ψινάκης φέρεται να απάντησε ότι ως δήμαρχος είχε λάβει όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών, ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου για την οποία ο Δήμος ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμος και σε κάθε περίπτωση από την πλευρά του έγιναν όλα βάση των νομίμως προβλεπόμενων.

    «Είχα 8 ερωτήσεις, 8 θέματα που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά τι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις», δήλωσε ο κατηγορούμενος στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την απολογία του.

    Από την πλευρά του, ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε: «Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής.»

    Ο δεύτερος συνήγορος του Ηλία Ψινάκη, Δημήτρης Κουσιουρής δήλωσε:

    «Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά δύει δυτικό».

    Συνολικά 20 αιρετοί και κρατικοί αξιωματούχοι κατηγορούνται για πράξεις ή παραλείψεις τους πριν ή κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς.

    Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος καθώς ήδη ο Εισαγγελέας έχει απορρίψει δύο φορές το αίτημα του ανακριτή για την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος εμπλεκομένων από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ