• Κοινωνία

  Οικονομική Εισαγγελία: Ποινική δίωξη για την ασφάλεια των τρένων για την περίοδο 2017-18

  γραμμές τρένου


  Νέα ποινική δίωξη για σύμβαση που σχετίζεται με την ασφάλεια της λειτουργίας των τρένων.

  Σε θέση κατηγορουμένου 8 στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ της περιόδου 2017-2018, για το κακούργημα της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία. Φέρονται να μην εκτέλεσαν πλήρως τη σύμβαση συντήρησης τρένων για ποσά ύψους 5,5 εκατ.ευρώ και να μην εισέπραξαν μισθώματα ακινήτων συνολικού ποσού 2,5 εκατ.ευρώ.

  Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με παραγγελία της Οικονομικής Εισαγγελίας, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας. Πρόκειται για μια από τις συμβάσεις που παρέμεναν ανοιχτές και ελέγχονταν.

  Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την εισαγγελική έρευνα για την υλοποίηση ή όχι της επίμαχης σύμβασης, δεν πιστοποιήθηκε η εκτέλεση του έργου συντήρησης των τρένων για 5,5 εκατομμύρια ευρώ που είχαν καταβληθεί.

  Για αυτό το σκέλος της σύμβασης διώκονται τα στελέχη και των 3 εταιρειών.

  Επιπλέον από την έρευνα φέρεται να προέκυψε ότι τα σιδηροδρομικά στελέχη, με συνεχείς παρατάσεις στην έναρξη μίσθωσης ακινήτων, δεν φρόντισαν ώστε να εισπραχθούν τα μισθώματα με αποτέλεσμα να χαθούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

  Κατηγορούμενοι για το δεύτερο σκέλος της σύμβασης είναι οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ.

  Από τους 8 κατηγορούμενους, οι 6 διώκονται για απιστία και οι 2 για ηθική αυτουργία στην απιστία.

  Η δικογραφία ήδη έχει χρεωθεί σε ανακριτή για περαιτέρω έρευνα.

  Διαβάστε επίσης

  Εισαγγελία: Στο αρχείο η καταγγελία περί διάρρηξης στο Υπ. Εσωτερικών – Νέα έρευνα για ποινικές ευθύνες του καταγγέλλοντα

  ΡΑΑΕΥ: Προσοχή σε ψεύτικη ιστοσελίδα που εξαπατά τους πολίτες

  ΣτΕ: Υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου και μέλους Δ.Σ. Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών  ΣΧΟΛΙΑ