• Κοινωνία

    Εικόνες σοκ από την ανατροπή λεωφορείου στα Σκόπια-Διήμερο πένθος για τους 14 νεκρούς (pic & video)

    • NewsRoom


    Διήμερο πένθος κήρυξε η κυβέρνηση της χώρας, για τους 14 νεκρούς του τροχαίου δυστυχήματος, που έλαβε χώρα στην Εθνική οδό, από τα Σκόπια, με κατεύθυνση το Τέτοβο.

    Οι πρώτες πληροφορίες μαρτυρούν ότι το λεωφορείο πέρασε την προστατευτική μπάρα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας , βγήκε από το δρόμο και ανετράπη.

    Εικόνες από την ανατροπή του λεωφορείου στην Εθνική οδό Σκοπίων- Τετόβου

    Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν ήδη ανακοινωθεί επίσημα ως νεκροί, ενώ υπάρχει ο φόβος ότι οι νεκροί ενδέχεται να αυξηθούν, αφού πολλοί από τους 50 επιβαίνοντες του λεωφορείου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση. Στα θύματα εκτιμάται ότι συγκαταλέγεται και ο γιος ενός βουλευτή, παρ’ ότι ακόμη δεν έχει γίνει επίσημα η ταυτοποίηση των θυμάτων.

    Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η προσοχή της αστυνομίας έχει στραφεί στον οδηγό, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ελαφρά τραυματισμένος. Ο οδηγός έχει δώσει ήδη μια πρώτη κατάθεση, ωστόσο οι αρχές αναμένουν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες υπεβλήθη, που θα δείξουν αν εμφανίζονται στο αίμα του μεγάλες ποσότητες καταναλωμένου αλκοόλ.

    Ταυτόχρονα, υπό εξέταση έχει τεθεί και ο ταχογράφος του οχήματος, με σκοπό να εξακριβωθεί η ταχύτητα με την οποία κινούνταν το όχημα, κατά τη στιγμή του δυστυχήματος.

    Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας δια στόματος Κατρούγκαλου

    Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών θέλησε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για το τραγικό συμβάν, μέσω του Υπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος, μετά το άκουσμα της είδησης, έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Νικολά Ντιμιτρόφ, εκφράζοντας τη λύπη και τη συμπαράστασή του για τα θύματα του δυστυχήματος.

    Λίγο αργότερα, το Υπουργείο ανέβασε και μια δημοσίευση στο Twitter, για τον ίδιο λόγο.

    «Είμαστε βαθιά λυπημένοι από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Σκοπίων-Τετόβου. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη στον λαό και την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας» αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Oμολόγησε η Χιλιανή που κατέσφαξε και φίμωσε με μανταλάκια τον 79χρονο στον Πειραιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη-Ποιες ποινές τους επιβλήθηκαν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Κερατσίνι



    ΣΧΟΛΙΑ