ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη: Διπλασιάζεται το επίδομα αναδοχής για παιδιά με αναπηρία – Γενναία αύξηση στο επίδομα αναδοχής για παιδιά τυπικής ανάπτυξης
Σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας πολιτικής για τις αναδοχές και υιοθεσίες «Μια οικογένεια για κάθε παιδί».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της διοίκησης και εργαζόμενοι, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό και την Υφυπουργό για την ανταπόκριση των δημοσίων φορέων στις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν αναφορικά με το σύστημα αναδοχών και υιοθεσιών το τελευταίο εξάμηνο. Επιπλέον, ανάδοχοι γονείς μοιράστηκαν την εμπειρία τους από το παλιό σύστημα, ενώ υποψήφιοι γονείς, οι οποίοι μόλις ολοκλήρωσαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, αναφέρθηκαν στην ταχύτητα με την οποία διεκπεραιώθηκαν οι αιτήσεις τους.
Κατά την επίσκεψη του, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υλοποίηση 202 συνδέσεων ανάμεσα σε παιδιά και υποψήφιους γονείς, την πρώτη ημέρα λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος αναδοχής και υιοθεσίας.
Η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, παρέθεσε Συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα βήματα που έγιναν και τα εμπόδια που ξεπεράστηκαν για την πραγματοποίηση της υπόσχεσης «Μια οικογένεια για κάθε παιδί». Με τη Νέα Πολιτική για τις αναδοχές και υιοθεσίες, η σύνδεση παιδιών και υποψήφιων γονιών υλοποιείται για πρώτη φορά μέσω του πληροφοριακού συστήματος αναδοχής και υιοθεσίας (www.anynet.gr), με τρόπο διαφανή και αποτελεσματικό.
Στόχος του Υπουργείου, στο πλαίσιο μιας παιδοκεντρικής προσέγγισης, ήταν η δημιουργία συνεργασιών μεταξύ όλων των φορέων παιδικής προστασίας της χώρας, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί. Βασική παράμετρος παραμένει η ελαχιστοποίηση της παραμονής των παιδιών σε δομές φροντίδας και η συστημική αλλαγή στον τομέα της παιδικής προστασίας στην Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Με δικά του κεφάλαια έως 100 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί ο Τέλης Μυστακίδης την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Γιάννης Κούστας: Νέο δικαστικό ραντεβού με την πρώην σύζυγο για την υπεξαίρεση του αυθεντικού Σαγκάλ – Τι λένε οι δικηγόροι τους στο mononews
- Ά. Γεωργιάδης: Κίνηση – ματ με την αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον – Πάνω από 800 τα αιτήματα
- Οι αγορές συνεχίζουν το ράλι καθώς αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Μέση Ανατολή
