• Κοινωνία

    Ιερά Σύνοδος: Το εμβόλιο δεν έρχεται σε αντίθεση με την Εκκλησία – Να ακούτε την επιστήμη

    • NewsRoom
    Ιερά Σύνοδος: Το εμβόλιο δεν έρχεται σε αντίθεση με τη διδασκαλία της Εκκλησίας - Να ακούτε την επιστήμη


    Εγκύκλιο απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα του συνόλου των Ιερών Μητροπόλεων υπό το θέμα: «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας», η οποία αναμένεται να διαβαστεί προς τους πιστούς την επόμενη Κυριακή, 25 Ιουλίου.

    Στη σχετική εγκύκλιο η Ιερά Σύνοδος υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της ιατρικής επιστήμης, καθώς και ο ίδιος ο Κύριος έλεγε “όταν το σώμα ασθενεί, υπάρχει ανάγκη της συνδρομής των γιατρών”.

    Η Εκκλησία συνιστά προς όλους, σε συνεννόηση με τον ιατρό τους, να επωφεληθούν της παροχής από την επιστήμη αυτού του εμβολίου κατά του κορονοϊού, διευκρινίζοντας, ότι: «Το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας». «Η Εκκλησία εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των ιατρών, η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από την θανατηφόρο πανδημία. Με τον φωτισμό του Θεού και την επίμονη προσπάθεια των επιστημόνων ιατρών, η ανθρωπότητα έχει πλέον στη διάθεση της το εμβόλιο, το οποίο είναι ικανό να υψώσει το τείχος στην εξάπλωση της πανδημίας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

    «Τα εμβόλια έναντι της Covid-19 δεν περιέχουν μικροτσίπ. Αυτά είναι εξωπραγματικές θεωρίες, οι οποίες βασίζονται σε μία λανθασμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που πραγματοποιείται στο διαδίκτυο» τονίζεται σε άλλη απάντηση, ενώ η ΔΙΣ προσθέτει ότι «τα σύγχρονα δεδομένα δείχνουν ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2 είναι ασφαλή».

    Μάλιστα, υπογραμμίζει πως η ανθρωπότητα έχει πλέον στη διάθεση της στο εμβόλιο, «το οποίο είναι ικανό να υψώσει τείχος στην εξάπλωση της πανδημίας. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωρίζοντας πως ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, συνιστά σε όλους, σε συνεννόηση με τον ιατρό τους, να αξιοποιήσουν το δώρο αυτό που μας χάρισε ο Θεός, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και κάθε άνθρωπο «ὑπέρ οὗ Χριστός ἀπέθανε» (Ρωμ. 14, 15).

    Καλεί δε ακόμη να μην ακούει φωνές που προκαλούν σύγχυση και διαχωρισμό, ιδιαίτερα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες “στερούνται επιστημονικότητας αλλά και εκκλησιαστικού πνεύματος”.

    Δείτε εδώ την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΟΔΥ: 3.565 νέα κρούσματα, 9 νεκροί σε 24 ώρες – Στους 121 οι διασωληνωμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ