• Κοινωνία

    Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή: Δωρεά 50.000 προστατευτικών μασκών στο υπουργείο Υγείας

    • NewsRoom

    Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή


    Προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα πέντε Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας για τον ιό στην Αττική

    Δωρεά 50.000 προστατευτικών μασκών (χειρουργικές μάσκες μισού προσώπου 3ply) προσφέρει το κοινωφελές Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή προς το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα πέντε Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας για τον ιό στην Αττική.

    Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, που υπηρετεί την τέχνη και τον πολιτισμό μέσω των μουσείων του στην Αθήνα και στην Άνδρο, προχωρεί σ΄αυτήν την προσφορά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, «ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης προς το τιτάνιο έργο που επιτελείται από τους ιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την καταπολέμηση της διάδοσης του ιού στη χώρα μας».

    Σημειώνουμε ότι το νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 2 Οκτωβρίου 2019, στεγάζοντας την μοναδική συλλογή έργων τέχνης των δύο ιδρυτών του και, παράλληλα, φιλοξενώντας πλήθος καλλιτεχνικών δράσεων και εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

    Πολύ γρήγορα, μάλιστα, έγινε το σημείο συνάντησης των φιλότεχνων της Αθήνας και όχι μόνον, με τεράστιο αριθμό επισκεπτών.



    ΣΧΟΛΙΑ