• Κοινωνία

    Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο: «Πρόκειται για την πιο συντονισμένη προσπάθεια εξόντωσης στη Μεταπολίτευση»

    Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη μιλάει στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο όπου διεξάγεται η δίκη της, Αθήνα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


    “Για την πιο συντονισμένη προσπάθεια εξόντωσης δικαστικών λειτουργών στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου μας” με σαφές μήνυμα σε όσους στο μέλλον διερευνήσουν υποθέσεις  με εμπλεκόμενους πολιτικούς, κάνει λόγο στην απολογία της στο Ειδικό Δικαστήριο η Ελένη Τουλουπάκη.

    Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς

    δικάζεται για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας,.με ηθικό αυτουργό στην πράξη της τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.  Η εισαγγελέας κατηγορείται ότι  υποκινήθηκε από τον τότε υπουργό  και δεν απέστειλε αμελλητί στη Βουλή τις αναφορές των 3 βουλευτών του  ΠΑΣΟΚ για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων το 2015, με αποτέλεσμα να παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία για τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη διερεύνηση  ενδεχόμενων ποινικών  ευθυνών του.

    “Δεν καθυστέρησα ούτε μία μέρα τη διαβίβαση των αναφορών  στη Βουλή”, υποστήριξε στην απολογία της, αρνούμενη ότι είχε καθοδηγήθηκε για  την πράξη της από τον κ.Παπαγγελόπουλο”

    “Δεν είχα κανένα διάλογο με κανένα  πολιτικό παρά μόνο με τη συνείδηση μου και τον Θεό. Είναι  αθλιότητα  και φαντασία ότι είχα στενή σχέση εκτός υπηρεσίας  με τον κ.Παπαγγελόπουλο.”, είπε χαρακτηριστικά.

    Ή Ελένη Τουλουπάκη ανέφερε ότι και οι 3 αναφορές κατατέθηκαν στην προκάτοχό της Ελένη Ράικου, για την οποία άφησε πολλές αιχμές, ακόμα.και για την αγωγή αποζημίωσης που έχει καταθέσει σε βάρος της διεκδικώντας χρηματική ικανοποίηση .

    “Όταν ανέλαβα εγώ, μετά το Πάσχα του 2017, ούτε η κ. Ράικου, όπως ήταν  υποχρεωμένη να πράξει με έγγραφο παράδοσης-παραλαβής για όλες τις υποθέσεις της Εισαγγελίας,  ούτε οι επίκουροι της με ενημέρωσαν γι’αυτές τις αναφορές. Ούτε οι δικοί μου επίκουροι με ενημέρωσαν. Τις αγνοούσα.

    Έμαθα για τις αναφορές τον Ιανουάριο του 2018, όταν θα στέλναμε τη δικογραφία της Νοβάρτις  για τα  10 πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή. Οι επίκουροι μου ανέλαβαν τη Νοβάρτις τον Οκτώβρη του 2017.

    Ήδη από το Σεπτέμβρη είχε παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία για τον κ. Κουρουμπλή. Ασχολούνταν πριν με άλλες υπερεπείγουσες υποθέσεις.”

    Ή Ελένη Τουλουπάκη υποστήριξε ότι αυτές τις αναφορές “σωστά η κ. Ράικου δεν τις είχε διαβιβάσει στη Βουλή.  Κι αυτό διότι δεν καταμηνύθηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα, ούτε πράξεις..  Δεν θα μπορούσε να αποσταλεί στη Βουλή σε καμία περίπτωση τότε.

    Μετά κατέθεσαν οι 2 προστατευόμενοι μάρτυρες για μεθοδεύσεις και το 2015  και τότε προέκυψαν οι ελάχιστες ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος. Τότε ήταν το αμελλητί και δεν καθυστέρησα ούτε μία μέρα τη διαβίβαση των αναφορών στη Βουλή. “

    Μετά τη διαβίβαση αυτών των αναφορών  με τη διλογραφία   για τα 10 πολιτικά πρόσωπα, η κατηγορούμενη εισαγγελέας υποστήριξε ότι άρχισε   ”  ένας ανελέητος πόλεμος από τα ερευνώμενα πολιτικά πρόσωπα, με την σθεναρή συμπαράσταση των κομμάτων τους και την ενεργη υποστήριξη των ΜΜΕ”.

    Ολόκληρη η απολογία της Ελένης Τουλουπάκη έχει ως εξής

    “Το 2023 συμπληρώνω 25 χρόνια υπηρεσίας στο δικαστικό σωμα. Όταν εισηλθα στο δικαστικό σωμα το 1998, γεματη ονειρα και ιδανικά, δεν φανταζόμουν ποτέ, ότι θα βρισκόμουν ενωπιον σας απολογούμενη, γιατί επραξα τον καθήκον μου, αποδίδοντας μου τόσο ταπεινά κίνητρα. Επειδή λοιπόν υπηρέτησα την θέμιδα από τα έδρανα των δικαστικών λειτουργών, επιτρέψτε μου σήμερα να δυσκολεύομαι να υποστηρίξω τον εαυτό μου από την θέση του κατηγορουμένου.

    ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

     Υπηρετώ τη Δικαιοσύνη ως Εισαγγελέας από το 1998 , όταν και εισήχθη στο Εισαγγελικό Σώμα  και  μετά τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή της Αθήνας , στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Έχω τελειώσει 3 μεταπτυχιακά ΕΚΠΑ στην Εγκληματολογία, στο Διεθνες Δικαιο και στο Ευρωπαικο Δικαιο.  Μάλιστα το τελευταίο ήταν καθολοκληρία αγγλόφωνο και είναι το πρώτον που εφαρμόστηκε  στην Νομική Σχολή, πιο απαιτητικό και πιο δύσκολο  σε σχέση με τα μεταπτυχιακά  που διδασκονται στην μητρική γλώσσα, και με μεταπτυχιακή εργασία  « Η προστασια των οικονομικών συμφερόντων της ευρωπαικης ενωσης».

    Υπηρετησα σε διαφορα ποστα…

    Επίσης υπηρετησα και ως εισαγγελέας κατά του ρατσισμου  μεχρι το 2017 όπου η επιτυχημενη πορεία μου αποτύπωνεται  στη έκθεση του ΟΗΕ με ειδικο εισηγητη τον ΜutumaRuteere   όπου ελαβα τα ευσημα για τον αγωνα μου κατά του ρατσισμου.

     Κατά την επαγγελματική μου πορεία   είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με πληθώρα πολύ σοβαρών υποθέσεων που απασχόλησαν την επικαιρότητα στη χώρα μου πολύ πριν αναλάβω χρέη εισαγγελέα διαφθοράς. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω  υποθέσεις που αφορούσαν διασπάθιση δημοσίου χρήματος στον Ο.Τ.Ε  και SIEMENS, την Αττική Οδό, έρευνα σε πολύ μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων (AGB),  προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου  Εθνικής Αμυνας (TOR-M1 και  TPQ-37),υποθεση Τσοχατζόπουλου, OCTAGON  κλπ ενώ επί δύο χρόνια υπηρέτησα ως επίκουρη εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος αναλαμβάνοντας τη διερεύνηση των πλέον σοβαρών υποθέσεων φοροδιαφυγής στη χώρα μου και ειδικότερα τις λίστες Λαγκάρντ – Φαλτσιανί, τη Λίστα Μπόργιανς  panamapaper,και άλλες υποθέσεις μεγάλουοικονομικού ενδιαφέροντος εν μέσω της οικονομικής κατάρρευσης που ταλάνιζε τη χώρα μου.Μάλιστα απο τίς λίστες  αυτές καταφερα μαζι με τους συναδέλφους μου  να εισπραχθουν  για το ελληνικό δημόσιο ποσα εκκατομυρίων ευρω……..Το 2016 συνεργαστηκα με το διεθνες τμημα κατά της διαφθορας του FBIπαρακολουθησα και επιμορφωτικο σεμιναριο-εκπαιδευση απο τους αρμόδιους ομοσπονδιακους εισαγγελείς των ΗΠΑ των τμηματων   της διεθνης διαφθορας του ξεπλυματος και του τμηματος KleptocracyAssetRecoveryInitiative. Το εγγραφο  συνεργασιας μας  προσκομιστηκε στο Ανωτατο Δικαστικό Συμβούλιο όταν επιλεχτηκα ως εισαγγελεας διαφθορας.

     Αυτή η πολύτιμη εμπειρία μου που αποκόμισα από τις θέσεις του προανακριτικού τμήματος  του οικονομικού καθως και η συνεργασια και η εκπαιδευση από τους Εισαγγελείς των ΗΠΑ και το τμημα τουFBI της διεθνους διαφθορας , πιστεύω ότι ηταν και οι λόγοι επιλογής μου  στην θέση του Εισαγγελέα Διαφθοράς.

    Η προκάτοχος μου κ. Ράικου είχε αναλογη εμπειρία με μενα-είχε υπηρετησει και αυτή στο προανακριτικό τμήμα- και γιατό προφανως την είχαν επιλέξει, χωρις να διαθέτει κανένα επιπλέον προσόν και επίσης ηταν και εκείνη η νεώτερη Αντεισαγγελέας Εφετών. Το ίδιο ίσχυε και για την κ Κυβέλου η οποία ακριβως τα αυτα προσόντα δηλ την προυπηρεσία της στο προανακριτικό τμήμα επικαλέστηκε στην προσφυγη της στην ολομέλεια του Αρειου Πάγου προκειμένου να ακυρώσει την επιλογή μου.

    Επίσης κατά την πρωτη επιλογή μου στη θεση αυτή επιλέχτηκα σχεδόν ομόφωνα 10 -1 και στη δεύτερη 8-3 εναντι 6-5 της προκατόχου μου. Εξάλου η επιλογή μου την πρώτη φορά έγινε μετα από πρόωρο συμβούλιο που συγκλήθηκε λόγω παραίτησης της προκατόχου μου. Προσωπικά πιστεύω ότι αν δεν είχε παραιτηθεί θα επανεκλεγόταν και για Τρίτη θητεία. Μαλιστα και η κ. Δημητρίου σας το κατέθεσε αυτό. ΑΡΑ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Ανωτατο Δικαστικο Συμβουλιο  ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ.

    Αντιθετως  η επιλογη μου σαυτη τη θεση ηταν ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑμια ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ αλλα και μια πολύ μεγάλη προκληση στην οποία ανταποκρίθηκαμε μεγάλη περίσκεψη και σοβαρότητα.

    2)   ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

    (ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ,στις δικογραφιες που βρεθηκαν χαμενες στα συρταρια,στην αταξια και ακαταστασια που κυριαρχουσε)

    1) ΣΤΙΣ 24-3-2017 η κ Ραικου υποβάλει την επιστολή παραιτησης  της από εισαγγελέας διαφθοράς στην εισαγγελεα του ΑΠ. Αρχες Απριλίου συγκαλειται εκτακτως το ΑΝΩΤΑΤΟ δΙΚ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΣΤΙΣ 13-4-2017, ΗΜΕΡΑ Μ. Πεμπτη δημοσιευεται το ΦΕΚ διορισμου και εγω παρουσιαστηκα την Τεταρτη μετα το Πάσχα δηλ 19-4-2017.Παρουσιαστηκα στη γραμματεία τηςΕισαγγελιας Εφετων, όπου μου δόθηκε η πραξη διορισμού μου, όπου εκει συναντησα για πρωτη και τελευταια φορά  τη κ Ραικου, τυχαια, και η οποία δεν με συνοδευσε στη εισαγγελία διαφθοράς.Διαδεχτηκα την κ Ραικου  τέλη Απριλίου του 2017  και ανελαβα  μια Εισαγγελία με παρα πολλες ελλειψεις υλικοτεχνικηςυποδομης ,  προσωπικου και παρα πολλών  δικογραφιών που στοιβαζονταν κυριολεκτικα στα πατωματα και στο υπογειο του κτιριου. Με το που ανελαβα καθηκοντα, επρεπε να διαχειριστω επειγοντα ζητηματα διοικητικής φύσεως αλλα και υποθεσεων που βρίσκονταν εκείνη τη περίοδο σε κρίσιμη φάση. Όπως τα εξοπλιστικα και υπόθεση Παπαντωνιου.

    Γνωρίζω ότι  είναι δυσκολο να το πιστέψει κάποιος, αλλα η αλήθεια είναι ότι ανελαβα  μια υπηρεσία για πρωτη φορα, χωρις καμμια ενημέρωση, χωρίς να γνωρίζω παρα μόνο από δημοσιεύματα της εποχης για τις σημαντικες υποθεσεις που χειριζόταν η εισαγγελία διαφθοράς και το πιο τραγικο όλων, ότι δεν γνώριζα -γιατι δεν ειχα ενημερωση-ουτε καν που ηταν τοποθετημενα τα σωματα των δικογραφιων.

    Γιαυτο και ζητησα εγω η ιδια γραπτη ενημέρωση από τους επικουρους εισαγγελείς της κ Ραικου ώστε να ενημερωθω για τις υποθεσεις,ποια ηταν η μεχρι τότε πορεία τους και για μπορέσω να τις χρεώσω περαιτέρω.Και κυριωςγια το  αν υπάρχουν θέματα παραγραφης και για ποιες δικογραφιες, γιατι προσεξα  ότι υπήρχαν ανεπεξέργαστες πολλες δικογραφιες ετων 2013,2014 2015 στις οποίες πιθανον ο χρόνος τελεσης να ηταν 2002, 2003 κλπ.Ηταν  δικογραφιες από την εποχή του Πεπόνη..Δικογραφιες που επρεπε να δοθεί μια προτεραιότητα.  Διοτι δεν ηταν μονο η Νοβαρτις.  Εξίσου σοβαρες ηταν και άλλες!!

    2) Το δευτερο που παρατηρησαηταν  ότι δεν υπηρχε  μηχανογραφικη οργανωση και ιδιως δεν υπηρχαν ηλεκτρονικες καρτελες των υποθεσεων  Ουτε τα πρωτοκολλα περασμενα σε κομπιουτερ παρα μονο σε ένα  βιβλιο πρωτοκολλου δηλ χειρογραφα. Ειχα συνηθίσει από την εισαγγελία πρωτοδικών και ειδικα στο προανακριτικό που χειριζομασταν τις πιο σοβαρες δικογραφιες, να είναι καταχωρημένες ολες οι ενεργειες  μας σε ηλεκτρονικες καρτέλες για κάθε δικογραφια ώστε να υπαρχει ΑΜΕΣΗ προσβαση ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του περιεχομενου της δικογραφιαςΔΗΛ  να είναι όλα σε διαφανεια και ταξη!-Ζαγοραιος γραμματεας κ.Παπαρουπα ηρθε στη Διαφθορα από το προανακριτικο  καιμε βοηθησε να οργανωσω την διαφθορα κατά το προτυπο της εισαγγελίας πρωτοδικων.

    Υπήρχε προχειροτητα και αταξια στην εισαγγελία Διαφθορας λόγω των ελλείψεωνπου σας ανεφερα χωρις να αποτελει μομφη αυτο για τους συναδέλφους μου. Όταν χειριζεσαι σοβαρες και ογκωδεις δικογραφιες πρεπει να εχει η υπηρεσία και ο  εισαγγελεας το ελεγχο των ενεργειων .. Δεν γινεται να μην είναι καταχωρημενες ποιες ενεργειες εχουν γινει γιατι πολύ απλά θα χασεις την μπαλα.
    Επρεπε να  μπεί μια ταξη στη αταξια  και αυτό ηταν  η βασικη μου προτεραιοτητα .

    3)  Η εισαγγελια διαφθορας περαν των δικογραφιών που χειριζονταν οι επίκουροι  εισαγγελεις επόπτευεπολλες άλλες δικογραφιες,ο χειρισμός των οποίων ειχε ανατεθεί στην εισαγγελία πρωτοδικων  συμφωνα με το νομο  4042. Αρκετοι δηλ εισαγγελείς της εισαγγελίας πρωτοδικών  Λειτουργουσαν ως οιονει επικουροι εισαγγελείς διαφθορας..  Ο λόγος ηταν η ελλειψη ανθρωπινου δυναμικου στην εις διαφθορας..(Να επιδειξω κι εγγραφο).Αρα περαν των λοιπων καθηκοντων μου ημουν επιβαρυμενη και με την εγκριση των αρχειοθετησεων η εγκριση ασκησης π.δ

    4)  Δικογραφιες από ολη την ελλαδα η διαβιβαση καταγγελιών σε άλλες εισαγγελίες λόγω αρμοδιοτητας

    5) Οι δικογραφιες μετα την χρεωση τους παρεμεναν στα γραφεία των επικουρων που τις χειριζονταν για να εχουν τον έλεγχο και την εποπτεία αυτων..Στο δικο μου γραφειο καθημερινά ερχονταν οι δικογραφιες από την εισαγγελία πρωτοδικών η από άλλες εισαγγελίες η δικογραφιες που ηταν προς χρεωση. Και μαλιστα ηταν τοποθετημενες σε καροτσακια του σουπερ μαρκετ.Ετσι γινεται σε κάθε γραφειο προισταμένου.   πχ ο κΜπαρδακης δεν γνωριζει το περιεχομενο ολων των δικογραφιων ουτε τις εχει στο γραφειο του.

    6) Επίσης ολες οι δικογραφιες είναι ογκοδέστατες.Αρκει να σας πω για παραδειγμα ότι το υλικο της Νοβαρτις ηταν ένα δωματιο. Το δε υλικο του Κελπνο επιανε ολο το υπογειο. Οι περισσοτερες υποθεσεις Ηταν τουλαχιστον από 5 μεγαλα ντοσιε και ανω, υποθεση βγενοπουλου ενας τοιχος..

    7) Επίσης την περιοδο που ανελαβα αξιολογειτο η Ελλαδα στο ΟΟΣΑ, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Πηγα εγω και με 2 επικουρους ως αντιπροισωπεία στο Παρισι γιαυτο το λογο-πολύ κρισιμη ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2017.Σχεδοο ολο τον Μαιο ασχοληθηκαμε μρ την αξιολογηση Πολλα  κονδυλια που δινονταιστη χωρα εξαρτωνται ενμερει απο την αξιολογηση αυτή.

    8) Για να επανελθω όμως στην χρονική στιγμή της αναληψης των καθηκόντων μου, μελετησα προσεκτικα  τις αναφορες  που μου συνεταξαν οι επίκουροι της ραικου για να εχω μια γνωση και εποπτεια των υποθεσεων   τις χρεωσα στους καινουργιους επικουρους.

    Από ότι θυμαμαι την υποθεση της νοβαρτις αρχισαν οι επίκουροι να επεξεργαζονται σοβαρα από τον Οκτωβριο   2017 και μετα αν θυμαμαι καλα.Ακριβως γιατι δοθηκε προταιρεοτητα σε υποθεσεις εξισου σοβαρες σε σταδιο παραγραφης και πολύ παλαιοτερες .

    ΝΟΒΑΡΤΙΣ

    Η δικογραφία για την υπόθεση της Νοβάρτις σχηματίστηκε από την προκάτοχο μου το Δεκεμβριο του 2016 με αφορμη δημοσιεύματαπροκειμένου να διερευνηθούν τυχόν παράνομες πρακτικές της εταιρείας NOVARTIS HELLAS ΑΕΒΕ, αλλά και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, κατά τη διαδικασία έγκρισης, τιμολόγησης και αποζημίωσης φαρμακευτικών σκευασμάτων. Κατά τη διαρκεια της δικης μου θητειας, το υλικοτης έρευνας αυτης , εμπλουτίστηκε με μεγάλο αριθμό εγγράφων και κυρίως ηλεκτρονικών αρχείων χιλιάδων σελίδων, μετά από κατασχέσεις του συνόλου σχεδόν των ηλεκτρονικών αρχείων της εταιρείας.Ταυτοχρονα ειχε δοθεί παραγγελία στη Γενική επιθεωρητρια κ παπασπυρου για την συγκρότηση μικτου κλιμακιου ελεγχου που αποτελειτο από επιθεωρητες υγειας, ελεγκτες του σδοε και φαρμακοποιους για την ερευνα της τιμολογησης των φαρμακων, το οποίο με την ολοκληρωση της παραγγελιας  θα υπέβαλαν πορισμα. Η πρωτη παραγγελία δόθηκε απο την Τριανταφυλλου και μετα συνεχιστηκε και από μας.

    Ακολούθως,  οταν προέκυψαν  από έγγραφα και καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων, αναφορές  σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων, διαβιβάσθηκαν στις 5-2-2018 στην Βουλή των Ελλήνων αντίγραφα της σχηματισθείσας δικογραφίας ως οριζει το Συνταγμα και ο νομος .Η υποβλητική μας αναφοράδηλ η δικη μου και των επίκουρων εισαγγελεων  ελέγχθηκε  από την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κατόπινη αναφορά της Εισαγγελεως του Αρείου Παγου συνοδευόμενη από την αναφορα μου και την αναφορά των επίκουρωνδιαβιβαστηκαν στη βουλη για τις πράξεις: α) της απιστίας στην υπηρεσία και β) της παθητικής δωροδοκίας. Δηλ εσταλη  και για τον κουρουμπλήΣτις 26-4-2018  με πόρισμα της πλειοψηφίας της Βουλης που εγκρίθηκε από την ολομέλεια, μας επεστράφη προς περαιτέρω επεξεργασια της υποθεσης σε σχεση με τα πολιτικά προσωπα

    Έκτοτε  ξεκίνησε  ένας ανελέητος πόλεμος από τα ερευνώμενα πολιτικά πρόσωπα, με την σθεναρή συμπαράσταση των κομμάτων τους και την ενεργη υποστήριξη των ΜΜΕ.

    Δεχτήκαμε

    1) σωρεία μηνύσεων και πειθαρχικών αναφορών που κατέθεσαν τα πολιτικά πρόσωπα εις βάρος εμού και των Εισαγγελέων  και τεθηκαν στο Αρχειο από τον κ Αγγελή από την κ Γαλάνη, την κ Παρασκευα και τον κ.Πεπόνη.

    2) σωρεία μηνύσεων που εξαρχής κατέθεσαν τα πολιτικά πρόσωπα κατά των προστατευομενων μαρτυρων, απαιτώντας επίμονα την άρση του καθεστώτος προστασίας και την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους·

    3)  Στη συνεχειαόμως λιγο πριν τις εκλογες του 2019   ανασυρθηκαν από τον κ.Αγγελή  οι αρχειοθετηθεισες μηνύσεις σε βαρος μας χωρις να εχουν προκύψει νεωτερα στοιχεια και χωρις να κληθουμε για εξηγησεις  όπως απαιτει ο νομος γεγονος που  αλλωστε επισημαινε στο  πορισμα του ο κ. Σοφουλάκης ζητωντας  την ασκηση της πδ σε βαρος του ανασύροντος

    4) Αυτή η  αντιδικονομική ενεργεια οδηγησε στην  εκ νέου έρευνα σε βάρος μας από τους κκ Ζαχαρη και Σοφουλάκη επί των καταγγελιών των ερευνώμενων πολιτικών προσώπων

    Με άλλα λόγια, ενώ  , συνεχίζαμε την έρευνα μας κατά της Novartis και των πολιτικών προσώπων,μετατραπηκαμε  ταυτόχρονα ερευνώμενοι και ελεγχόμενοι για την εισαγγελική μας έρευνα, από τα ποινικώς ερευνώμενα πολιτικά πρόσωπα ,

    Δεν υπήρξε μερα που να μην δίνουμε εξηγησεις ειτε στον Αρειο Παγο ειτε στη Βουλή.

    5) Ταυτόχρονα, γίνονταν συστηματικές προσπάθειες να αφαιρεθεί η υπόθεση από την Εισαγγελία Διαφθοράς, το φυσικό της δικαστή και να περάσει σε άλλα χέρια. Σχετικό μάλιστα αίτημα υποβλήθηκε από τον τότε εισαγγελεα του ΑΠπρος τον τότε Προϊστάμενο της Εισαγγελίας  Εφετών, ο οποίος ζήτησε τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, ορίζοντας  εισηγητη τον  μετέπειτα βασικό μάρτυρα κατηγορίας μου, Εισαγγελέα Εφετών, κ Αθανασιου. Τόσο η σχετική εισήγηση, όσο και το σχετικό αίτημα απορρίφθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών, από την οποία  και απορρίφθηκε.

    6) Μετά  την αποτυχία του εγχειρήματος αυτού, ήταν μονόδρομος για την αφαίρεση της δικογραφίας η κατάργηση της Εισαγγελίας Διαφθοράςκαι η ίδρυση μιας  νέας Υπηρεσίας,  στην οποία περιήλθε η δικογραφία της Νοβαρτις «εν μια νυκτί». Η μεθόδευση αυτή ,θύμιζε κατά πολύ, ανάλογη μεθόδευση με την οποία αφαιρέθηκαν πάλι εν μία νυκτί δικογραφίες από τον τέως Οικονομικό Εισαγγελέα κ.  Πεπόνη για να περάσει ο χειρισμός τους στην τότε νεοιδρυθείσα Εισαγγελία Διαφθοράς. υπό την κα. Ράικου.

    Οσο λοιπόν ειχαμε την δικογραφία και παρα τις καθημερινες απειλες  και πιεσεις που δεχομασταν σε καθημερινη βαση,, ολοκληρωσαμε την ερευνα για 7 από τα 10 πολιτικα προσωπα κρινοντας ότι επρεπε να τεθουν στο Αρχειο . Για 2 από τα υπολειπόμενα πρόσωπα δεν ολοκληρωθηκε η ερευνα μας και συνεχίστηκε από τον κ. Μπαρδάκη ενώ για τον τριτο κρίναμε ότι υπήρχαν επαρκεις ενδειξεις για την ασκηση της ποινικης διωξης

    Η αμεροληψία μας και η απουσία οιαςδήποτε παρεμβασης στο εργο μας, επιβεβαιωνεταιαπό τογεγονός, ότι αφενός οι 7 αρχειοθετήσεις έλαβαν χώρα προ των εκλογών του 2019 και αφετέρου η ποινική δίωξη σε βάρος του ενός πολιτικού προσώπου ασκήθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο των εκλογών, κατόπιν αδείας της νέας Βουλής – νέας Κυβέρνησης.  Δηλαδή από το χειρισμό μας αποδεικνύεται ότι δεν αφήσαμε  κανενα περιθώριο πολιτικής εκμετάλλευσης των ενεργειών μας.

     Σε ό,τι αφορά δε την έρευνα των δύο πολιτικών προσώπων που παρέμενε ανοικτή, εκ. των υστέρων αποδείχθηκε ότι ορθώς δεν είχαν αρχειοθετηθεί οι υποθέσεις αυτές  κατά τη στιγμήπου μας αφαιρέθηκαν οι δικογραφίες, αφού η έρευνα για τα πρόσωπα αυτά συνεχίστηκε από την οικονομική Εισαγγελία τουλάχιστον για έναμισυ χρόνο.

    Επίσης σας επισημαίνω ότι σε ότι αφορά την έρευνα σε βάρος των μη πολιτικών προσώπων, δηλαδή για τον χρηματισμό των γιατρών από την Νοβάρτις η έρευνα μας παρά τα όσα ψευδή διακινούνταν σε βάρος μας,  ήταν στο στάδιο των εξηγήσεων από το 2019 και καθυστερούσε λόγω συνεχών προσφυγών των υπόπτων, ολοκληρώθηκε λίγο πριν την κατάργηση Της  Υπηρεσίας μας και ασκήθηκαν οι σχετικές διώξεις στη εταιρία Νοβάρτις -αποζημίωση η Ελλάδα.

     ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ

    Σε ότι αφορά στη σημερινή κατηγορία και συγκεκριμένα στις αναφορές των κ.κ. Λοβέρδου, Χριστοφιλοπούλου και Γκεγκέρογλου,που κατά το κατηγορητήριο δήθεν δεν τις διαβίβασα αμελλητί στη Βουλή με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε παραγραφή οι ευθύνες του τέως Υπουργού κ. Κουρουμπλή, η δε ενέργειά μου  αυτή,  κατά το κατηγορητήριο πάντοτε, ήταν υποκινούμενη από τον τέως αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης και συγκατηγορούμενό μου κ. Παπαγγελόπουλο
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Καταρχην  και οι τρεις αναφορες  με ημε 22-2-2017, 8-3-2017 και 13-4-2017 υπεβλήθηκαν στη προκατοχο μου την κ. Ραικου η οποία εάν ίσχυε   το κατηγορητήριο οφειλε να τα εχει διαβιβασει   η ιδια αμελλητι στην Βουλη. .Στις 9-3-2017, δηλ την επόμενη μετα τη υποβολη της δευτερης , ο κ.Ελευθεριάνος στελνει τις  αναφορες στην Γενικη Επιθεωρητρια Δημοσιας Διοικησης κ Παπασπυρου  με παραγγελία την αξιολογηση των αναφορων αυτων (να το διαβασω)Να σχολιάσω?

    Η τριτη αναφορά υπεβλήθηκε στις13-4-2017, ημερομηνία που ναι  μεν δημοσιευτηκε το ΦΕΚ διορισμού μου χωρις ωστόσο να εχω αναλάβει εγω καθηκοντα.Δηλ τυπικα και ουσιαστικά είναι η Ραικου  Βεβαια η τριτη αναφορα είναι ασχετη με τις άλλες δυο, το αντιλαμβανεται καποιος με μια απλή αναγνωση , το κατεθεσε μετα από σχετικο ερωτημα και ο Λοβερδος και η Χριστοφιλοπούλου,  ότι δεν αφορα το Κουρουπλή αλλα ένα ανωνυμο ΜΕΜΟ.Επίσης    ουτε η διωξη του Ζαχαρη  περιελάμβανε την τριτη αναφορά ουτε η απαλλακτικη διαταξη του σοφουλακη.Η τριτη αναφορα ειχε σχεση με την προελευση ενός  χαλκευμενου επισυναπτομενου ΜΕΜΟ που διακίνησε στη Βουλή ο αναπληρωτης Υπουργος Υγειας.         Πιστευω ότι εκ παραδρομής αναφέρεται η τριτη αναφορά.
    ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΑΝΑΦΟΡΑ

     Ο κ. Σέβης που χειριζόταν έως τότε την υπόθεση μου επέδειξε το έγγραφο και μου ζήτησε να το συσχετίσω στη δικογραφία χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε παλαιότερες αναφορές ή να μου επισημάνει ότι συνιστούσε μηνυτήριο αναφορά , που έπρεπε να διαβιβαστεί πάραυτα στη Βουλή. Αυτό και έπραξα χωρίς να το ερευνήσω περαιτέρω  Άλλωστε ειδικώς από την τρίτη αυτή αναφορά δεν προέκυπτε ευθύνη υπουργού  αλλα ένα ανωνυμο ΜΕΜΟ σε κάθε δε πρίπτωση  μόνο ως παρακολούθημα των δύο προηγουμένων θα μπορούσε να εκτιμηθεί, των οποίων ωστόσο την ύπαρξη αγνοούσα

    Τώρα σε ότι αφορά στο πότε έλαβα γνώση των αναφορών αυτών ,ούτως ώστε να κριθεί και το αν αυτές διαβιβάσθηκαν αμελλητί στη Βουλή, εκτιμώ ότι προέκυψε χωρίς καμία αμφιβολία από την ακροαματική διαδικασία και κυρίως από τις καταθέσεις των τότε επίκουρων εισαγγελέων κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη,από την μαρτυρα Ταραντίλη αλλα και από τις αναφορες των επίκουρων εισαγγελέων της κ Ραικου, Ελευθεριάνο, Σεβη και Τριανταφύλλου., ότι δεν γνωριζα την υπαρξη τους και ότι οι επίμαχες αναφορές περιήλθαν σε γνώση μου  μόλις λίγες ημέρες προ της διαβίβασης της δικογραφίας της Νοβάρτις στον Α.Π. και εν συνεχεία στη Βουλή .

     Τούτο σας κατέθεσε χωρίς καμία απολύτως επιφύλαξη ο κ. Ντζούρας ενώ ο κ. Μανώλης σας ανέφερε ότι με ενημέρωσε για τις αναφορές αυτές απευθείας με την υποβολή του σε μένα του διαβιβαστικού του  , στο οποίο έκανε αναφορά σε διερεύνηση της ευθύνης του κ. Κουρουμπλή πέραν της διερεύνησης για τα λοιπά πολιτικά πρόσωπα για τα οποία είχαν ανακύψει ενδείξεις . Η αλήθεια είναι ότι πράγματι έλαβα γνώση των επίμαχων αναφορών λίγες ημέρες πριν τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή και όπως σας κατέθεσε και ο κ. Ντζούρας η πρώτη μου αντίδραση ήταν να εκφράσω  την εκπληξη  μου για την υπαρξη των αναφορων αυτων τις οποίες αγνοούσα παντελως μεχρι εκείνη τη στιγμή

    Άρα εκ των ανωτέρω προκύπτει με σαφήνεια ότι : έλαβα γνώση των συγκεκριμένων αναφορών λίγο πριν τη διαβίβαση του συνόλου της δικογραφίας στη Βουλή. Λάμβανα γνώση των στοιχείων της δικογραφίας της Νοβάρτις αλλά και του συνόλου των δικογραφιών που εκκρεμούσαν στην υπηρεσία μου στο βαθμό που μου γίνονταν γνωστά και οικεία από τους επίκουρους που τις χειρίζονταν δηλαδή ενημερωνόμουν για ότι οι χειριζόμενοι τις δικογραφίες εισαγγελείς εκτιμούσαν ως αξιομνημόνευτο και σημαντικό .Αυτο σας το κατεθεσαν και  ο Ζαγοραίος και ο Μανόλης.. Πώς θα μπορούσα γνωρίζω και το τελευταίο έγγραφο εκ του συνόλου των περίπου 526 δικογραφιών που χειρίστηκε η υπηρεσία μου αλλά και των αντίστοιχων δικογραφιών που μου υποβάλλονταν από την εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά από επεξεργασία, προς έγκριση? Θα έπρεπε να ήμουν υπεράνθρωπη και θα αντέβαινε στο βασικό αξίωμα ουδείς υποχρεούται στα αδύνατα .Επαναλαμβανω δε και πάλι ότι για το περιεχόμενο των επίμαχων αναφορών δεν είχα ενημέρωση ούτε  από τους επίκουρους κ.κ. Ντζούρα και Mανωλη αλλά ούτε και από τους προκατόχους τους κ.κ. Σέβη , Ελευθεριάνο και Τριανταφύλλου , είτε προφορικώς είτε γραπτώς, όπως αποδεικνύεται από τις έγγραφες αναφορές τους προς εμένα, στις οποίες ουδεμία αναφορά υπηρξε για τις επιμαχες αναφορες.Ο κ. Ελευθεριάνος μάλιστα αποχώρησε από την εισαγγελία διαφθοράς τον Ιούνιο του 2017 ακριβώς για να έχει το χρόνο να ενημερώσει εμένα και τους διαδόχους του επίκουρους εισαγγελείς για οτιδήποτε έκρινε σημαντικό .

    Ασφαλώς ούτε και η κ. Ραίκου με ενημέρωσε όχι μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για κανένα άλλο.Μαλιστα όπως σας κατέθεσε  εγώ,  ήμουν κατά την άποψή της υποχρεωμένη να ενημερωθώ για κάθε δικογραφία ξεχωριστά από τις ηλεκτρονικές τους καρτέλες .Μονο  που η αληθεια είναι όπως ηδη σας εχω πει, οτι δεν υπηρχαν ηλεκτρονικές καρτέλες,αλλα δημιουργηθηκαν  από την  κ Παπαρουπα κατά το προτυπο οργανωσης της Εισαγγελίας Πρωτοδικων Τουτο επιβεβαιωσε και η μαρτυρας Ταραντιλη,προισταμενη του  τμηματος επιστημονικου προσωπικου και το γνωριζε γιατι ηταν από την εποχη της Ραικου και πολλες φορες εκτελούσε λόγω των ελλειψεων και χρεη γραμματειακης υποστήριξης’
 Επίσης η κ. Ραίκου δεν τηρησε  την υπηρεσιακή  υποχρεωση της να συνταξει εκθεση παράδοσης – παραλαβής. Η  υπηρεσία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός μας , η δε επιτυχία και  εύρυθμη λειτουργία της  αφορούν πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον. Αντιθετως εγω  συνεταξα και παρεδοσα   στον διάδοχό μου κ. Μπαρδάκη  λεπτομερης εκθεση παραδοσης παραλαβης  των δικογραφιων.
    Αλλά πέραν των ανωτέρω προσώπων που δε με ενημέρωσαν υπάρχει και ένα ακόμα πρόσωπο στο οποίο ήταν χρεωμένη η δικογραφία της Νοβάρτις , ήταν επίκουρος της κ. Ραίκου και παρέμεινε επίκουρος και κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας  , ο οποίος αν και συνυπέγραψε και την διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα ουδεμία  μνεία έκανε προς εμένα για τυχόν πολιτικές ευθύνες και δη υπό παραγραφή του κ. Κουρουμπλή .Το πρόσωπο αυτό είναι ο κ. Δραγάτσης

     Όταν εγώ ενημερώθηκα για πρώτη φορά τέλη Ιανουαρίου του 2018 από το Ντζούρα, ο οποίος ηρθε στο γραφείο μου και με ενημέρωσε για τις αναφορές ζητησα να τις δω και να τις διαβάσω  προκειμένου να αποκτήσω προσωπικη αποψη σχετικα με το περιεχόμενο αυτων.

    Η αποψη που σχηματισα ηταν ότι  στην εξωτερική τυπικη μορφη τους

    1) δεν ειχαν σαφες καταγγελτικό περιεχομενο

    2) δεν κατεμηνυαν συγκεκριμενο υπουργό αλλα γινοταν αναφορα σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου υπηρέτησαν 4 υπουργοι συνολικά

    3) δεν κατεμήνυαν συγκεκριμενη αξιοποινη πράξη, και

    4) περισσότερο διαπίστωνε κάποιος ότι  στόχος ήταν η διεύρυνση  του πεδίου έρευνας και στοέτος 2015

    Κατά συνέπεια κατέληξα στη συγκεκριμένη στιγμή , βλέποντας και την παραγγελία για περαιτέρω έρευνα που είχε δώσει ο Ελευθεριανος με έγγραφο του που εστάλη στη Γενικη επιθεωρητρια κ Παπασπυρου στις  9-3-2017, ότι οι αναφορές αυτές δεν μπορούσαν να υποβληθούν αυτοτελώς στη Βουλή για αναζήτηση ευθυνών συγκεκριμένου υπουργού αν δεν είχαν συγκεντρωθεί  προσθετα στοιχεία.

     Αυτό συνεβη με τις καταθεσεις των προστατευομενων μαρτύρων, οι οποίοι κατεθεσαν για χρον περίοδο από το 2008 εως 2015 (αυτή ηταν η ερευνα μας), οι οποίοι κατεθεσαν για μεθοδευσεις και παρανομες πρακτικες της νοβαρτις.Αυτα που κατέθεσαν σε συνδυασμο με τις αναφορες αυτές, δημιουργησαν τις ελάχιστες ενδείξεις που απαιτει ο νομος για να σταλουν στη βουλη, οπότε και τότε Ενεργοποιήθηκε  το αμελλητι.

     Η απαντηση σε τυχόν  ερωτημα  δεν γινεται ειδικη μνεια από μενα  στο πρόσωπο του κ. Κουρουπλή  αλλά κάνω λόγο για ευθύνες γενικώς υπουργων της περιόδου αυτής, ηταν γιατι κατά την νομική μου αποψη,   δεν ειχε προκύψει συγκεκριμενοποιηση ευθυνων  για τον Κουρουπλή αλλα  για τους υπουργους  του 2015. Εξαλου  και οι αναφορες του Λοβερδου αναφεραν ολους τους Υπουργους 2015

    Δηλ ειχα διαφορετική αποψη  ως προς την συγκεκριμενοποίηση ευθυνών μονοστο πρόσωπο του συγκεκριμένου υπουργού και για το λόγο αυτό διαφοροποιήθηκα αποκλειστικώς και μόνο ως την αναφορά του προσώπου.

     Ουδόλως ωστόσο από τη διαφοροποίηση μου αυτή προκύπτει η προσπάθειά μου να αποκρυβεί το όνομα του συγκεκριμένου υπουργού αφού ούτως ή άλλως την αναφορά μου προς την κ.Εισαγγελέα του Α.Π. συνόδευε και η αναφορά των επίκουρων προς εμένα στην οποία ΡΗΤΑ αναφέρονταν το όνομα του κ. Κουρουμπλή .Την θεση μου αυτή υιοθετησε με την αναφορα της και η Εισαγγελέας του Αρειου Παγου

    Εδώ θελω να σας πω και κατι άλλο διαδικαστικο. Όταν μου υποβαλουν την αναφορα οι επικουροι για να σταλεί στη Βουλη η δικογραφια γραφω πανω αριστερα χειρογραφα ότι την εγκρινω και δινω την σχετική παραγγελία.

    Να επισημανω ότι στη βουλη σταλθηκαν για τα 10 πολιτικά προσωπα και για το αδικημα της απιστιας παραγεγραμμενο.  Και για λοβερδο επισης

    Επίσης είναι απολύτως ψευδες ότι στην αναφορα εγω αναφερομαι με τα αρχικα του Κουρουμπλη ενώ για τους λοιπούς με ονοματεπωνυμο.  (να διαβασω από βιβλιο λοβερδο)

    Σε κάθε δε περίπτωση τα έγγραφα αυτά  ήδη από τους προκατατόχους μου δεν είχαν καν εκληφθεί ως μηνυτήριες αναφορές γεγονός που αποδεικνύεται από το  ότι δεν είχε δοθεί σε αυτές ΑΒΜ , ως εκ του οποίου προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι είχαν θεωρηθεί απλά έγγραφα.Το ΑΒΜ  δηλ αριθμός βιβλιου μηνύσεων, είναι υποχρεωτικο για να λαβει το χαρακτήρα μήνυσης ένα έγγραφο.Αν δεν υπάρχει ΑΒΜ τότε θεωρείται ένα απλο έγγραφο που συσχετίζεται σε μια δικογραφία.

    Αν υποθεσουμε ότι δεν  υπήρχαν τα προσθετα στοιχεια από τους προστατευομενους μαρτυρες που επιταχυναν την διαδικασια και σταλθηκε στη βουλη,  τοτε αφου τα εγγραφα αυτά δεν ειχαν λάβει ΑΒΜ  αποτελουσαν  εγγραφα της νοβαρτις που θα πηγαιναν ετσι κι αλλιως στη βουλη ,αντιγραφα αυτων θα  επρεπε να σταλουν  το 2019 στη Βουλη δηλ όταν μας υπεβληθηκε το πορισμα του Μικτου κλιμακιου ελεγχου.

    Επίσης ειθισται να ρωτανε οι καταγγελοντες για την πορεια της υποθεσης τους. Εδώ όπως κατεθεσαν κι οι ιδιοι δεν παρουσιαστηκε ουτε ο λοβ ουτε ο δικηγορος του να ρωτησουν για την  πορεια των αναφορων. Επίσης ο ΛΟΒ είναι δικηγορος. Γνωριζει πολύ καλα πως λειτουργει μια υπηρεσία.Μηπως γιατι δεν τις θεωρουσαν μηνυτηριες αναφορες αλλα απλα έγγραφα και γνωριζαν ότι δεν υφισταται εδώ το αμελλητι? Κατεθεσαν και οι επικουροι και οι γραμματεις ότι ουδεποτε περασε η πηρε τηλ  Μηπως η μηνυση του Λοβερδου εγινε ως αντιπερισπασμός μετα την διωξη του και εκδικητικά στο προσωπο μου?

    Επισης ο ιδιος σας ειπε ότι αλλα λέμε στη βουλη και αλλα στο δικαστηριο.

    Εν κατακλείδι,όταν εγω λαμβάνω για πρώτη φορά γνωση των αναφορών αυτων αμελλητι τα στελνω στη Βουλη. Εγω έλαβα γνωση τελος Ιανουαριου του 2018 και 5 -2 -2018, τα στελνω αμελλητι στη Βουλή.. Και ναι  μεν είναι παραγεγραμμενο ,παραγεγραμμενα είναι και για τους 10 πολιτικους που επίσης σταλθηκαν για το ιδιο αδίκημα. ΣΥΝΗΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. Πριν από τον χρονο αυτό δεν μπορουσαν να σταλουν γιατι δεν ειχαν συγκεντρωθεί τα ελαχιστα στοιχεία(μορφοποιηση του αδικηματος της απιστιας και η συνδεση του με προσωπα της περιοδου εκείνης) που απαιτεί ο νομος .

     ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

     Πέραν όμως της έλλειψης ενημέρωσης – γνώσης μου όπως αποδείχτηκε από τη διαδικασία δεν υπήρχε καν αδίκημα εξαρχής για το συγκεκριμένο πρόσωπο . Σε ότι αφορά δε στο υποκειμενικό στοιχείο του αποδιδομένου σε μένα αδικήματος δεν προέκυψε ούτε καν ένδειξη όχι μόνο κατά την ακροαματική διαδικασία αλλά ούτε και σε κανένα προηγούμενο στάδιο οποιασδήποτε γνωριμίας μου , σχέσεως κ.λ.π. τόσο με τον κ. Κουρουμπλή όσο και με  οποιοδήποτε μέλος της τότε κυβέρνησης.

    Η μοναδική μου γνωριμία  η οποία ήταν απολύτως υπηρεσιακή – του μιλούσα στον πληθυντικό-και ήταν με τον τότε αρμόδιο για τα θέματα διαφθοράς κ. Παπαγγελόπουλο , τον οποίο βεβαίως γνώριζα όχι μόνο εγώ αλλά άπαντες όσοι υπηρετήσαμε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί θητείας του ως προϊσταμένου.

    Όπως μάλιστα αποδείχθηκε από τη διαδικασία ενώπιόν σας οι σχέσεις των κατηγόρων μου κ.κ. Ράϊκου και Αθανασίου ήταν πολύ πιο στενές των αποδιδομένων σε εμένα με τον τότε Υπουργό με ρίζες πολύ βαθιές . Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι  οι δικές μου επαφές ήταν υπηρεσιακές  , τυπικές, χαρακτηριστικό είναι του μιλούσε πάντοτε στο πληθυντικό, και περιορίζονταν μόνο σε όσες ειπώθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου σας , δηλαδή , δύο συναντήσεις στην υπηρεσία μου παρουσία τρίτων προσώπων , όπου με επισκέφθηκε εθιμοτυπικά με την κ. Θάνου καθώς και στην κοπή της πίτας την Πρωτοχρονιά του 2018 και άλλη μία προγενέστερη της τοποθετήσεώς μου στη διαφθορά , όταν υπηρετούσα ως επίκουρη στον κ. Αθανασίου ,σε τραπέζι που παρέθεσε ο τελευταίος και ήμουν κι εγώ καλεσμένη.

    Αντιθέτως οι κ.κ. Ραίκου και Αθανασίου διατηρούσαν τακτικές κοινωνικές επαφές τόσο κατά την περίοδο που ήταν υπουργός ο κ. Παπαγγελόπουλος όσο και  πριν από αυτή . Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η κ. Ραίκου διατήρησε επαφές και μετά την αποχώρησή της από την Εισαγγελία Διαφθοράς . Διερωτώμαι λοιπόν πόθεν γνώριζε η κ. Ραίκου και μάλιστα κατέθεσε ως θέσφατο στο δικαστήριό σας κι όχι μόνο ότι στο δικαστικό χώρο είναι γνωστό δήθεν ποιος συναναστρέφεται ποιόν..

    Ο κ. Παπαγγελοπουλος  παρουσιάζεται  ως ηθικος αυτουργος των πραξεων μου.  Θελω να σας δηλώσω ότι δεν ειχα κανενα διαλογο με κανενα πολιτικο. Ημουν όμως σε ένα διαρκη εσωτερικο διάλογο με την συνείδηση μου και με τον θεο.

    ΕΠΙΛΟΓΟΣ

    Σημερα είναι η κορύφωση  μιας ανηφορικής πορειας. Ενός προσωπικού Γολγοθα που ξεκίνησε  4 χρόνια πρίν.Μια περιοδος κατά την οποία αποκαλούσαν εμενα και τους συνεργατες μου «εγκληματική συμμορία», «παραδικαστικό κύκλωμα», ενώ δεχομουν  καθημερινα απειλες του τυπου  ότι θα «μπω φυλακή» και ότι θα με «γδάρουν».
    Ξυπνήσαμε κάποια μέρα για να μάθουμε ότι όλοι στην εισαγγελία είχαμε παρατσούκλια κυρα φρόσω,  γοβας, νεκροθαφτης, ταξιδιάρα,ρασπουτιν κλπ, που δεν είχαμε ακούσει ποτέ   γιατί δεν είχαν ειπωθεί ποτέ παρουσιάζοντας μία παρακμιακή εικόνα του δικαστικού σώματος , η οποία όπως αποδείχθηκε υφίστατο μόνο στην  αντίληψη εκείνων που τα επινόησαν…

    Χαρακτηριστικό της προσωπικής μου στοχοποίησης καθ΄ όλο αυτό το διάστημα είναι ότι άγνωστοι διέρρηξαν δύο φορές την κατοικία μου, αφαιρώντας μόνο αρχεία και σημειώσεις από το γραφείο μου, στέλνοντας μου σαφές μήνυμα του κινδύνου που διατρέχω για τις έρευνές μου, ως Εισαγγελέα Διαφθοράς.

    Εγώ πρωτίστως  και οι συνεργατες μου δευτερευοντωςδεχτήκαμε  την μεγαλύτερη δυνατη διαπόμπευση . Διερωτωμαι αν υπάρχουν  πιο απαξιωτικες κατηγοριες από αυτές που μου αποδόθησαν.Εμφανιστηκαμε να εκβιαζουμε μαρτυρες, να υποβαλουμε σε αυτους το περιεχόμενο των καταθέσεων τους , να κατασκευαζουμε αποδειξεις και να εκθετουμε σε διωξη 10 πολιτικα προσωπα.

    Ας μου επιτραπεί να  πω,παρατηρώντας τα όσαέχουν συμβει,  ότι ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. Μια προσπάθεια παραδειγματισμού ολων των μελλοντικών συνάδελφων  που θα έχουν την ατυχία να επεξεργαστούν δικογραφίες με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα . Γιατί  δεν ήμουν  μόνο εγώ .. Ήταν  η κ. Δημητρίου η  πρωην Εισαγγελεας του Αρειου Πάγου, ο κ.Ντζούρας, ο κ.Μανόλης ,ο κ.Ζαγοραίος, ο κ.Καλούδης!!! Συναδελφοι που  διακρίθηκαν ολοι για την εντιμότητα και το ηθος τους.

    ΜΑΣ ΑΠΕΔΟΣΑΝ  ανυπαρκτα πολιτικά   κίνητρα   για αυτονόητες και υποχρεωτικές ενέργειες μας  κατά την ασκηση των καθηκόντων μας.

    Η επίθεση σε δικαστικούς λειτουργούς από εκλεγομένους πολίτες, είτε αυτοί είναι απλοί ιδιώτες είτε πολιτικοί η επιχειρηματίες δεν είναι κατι πρωτόγνωρο.

    Αυτό όμως που είναι πρωτόγνωρο,  αλλα και λυπηρο ταυτόχρονα, είναι η στήριξη της  αήθους αυτης προσπάθειας   από  εισαγγελικους  λειτουργούς .

    Ακουσατην κ.Ραικου, Εισαγγελέα Εφετών, πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, με προϋπηρεσία 30 χρόνια στο χωρο αυτό, να καταθέτει ότι έχω κατασκευάσει τους μάρτυρες δηλαδή να μην αναγνωρίζει ένα αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα του Ανώτατου δικαστικού συμβούλιου.

    Κ Δικαστές, ο δικαστικός λειτουργός οφείλει να υπηρετεί την αλήθεια και το δίκαιο και να σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων ακόμη και αν δεν του είναι αρεστές. Ειδικά όταν αυτές οι αποφάσεις προέρχονται από το Ανωτατο Δικαστικό συμβούλιο, η περιφρόνηση των οποίων , συνιστά πέραν των άλλων και πειθαρχικό παράπτωμα.

    Θα αναρωτιέστε ασφαλώς γιατί δεν έχω στραφεί  κατά ολων αυτών των συνάδελφων  που με κατέκλυσαν με μηνύσεις, με  αγωγές, με ενοχοποιητικές καταθέσεις?

    Θα ήθελα να σας αποκαλύψω ότι ακόμη και σήμερα το πρωί ενώ ετοιμαζόμουν ψυχικά και πνευματικά για την πιο ιερη στιγμή ενός ανθρώπου που είναι η απολογία του, ελάβα ειδοποίηση από τον ΑΠ να προσέλθω να δώσω εξηγήσεις επι παλαιότερης ήδη αρχειοθετημένης από το αντιπρόεδρο του ΑΠ κ. Χοιμε, πειθαρχικής αναφοράς του γνωστού διώκτη εμου και πολλών αλλων συναδέλφων κ. Αγγελή γιατί δήθεν ανέκυψαν νεα στοιχεία. Έφτασαν στο σημείο να με καταδιώκουν για προσκύνημα μου στη Παναγία της Τήνου. Αιδώς Αργειοι!

    Εγω ομως δεν θέλω να μπω στην δική τους  καταδιωκτική και φθονερή «μανία».

    Γιατι κ.Δικαστές πιστεύω ακράδαντα στο πνευματικό νόμο που υπερισχυει όλων.   ΚΑΙ  που οι διώκτες μου  ΤΟΝ αγνόησαν.

    Γιατί οι διώκτες μου κ Δικαστές,  ,τυφλώθηκαν από την ατιν και διέπραξαν υβριν , προκαλώντας την Νέμεσιν και την  τισιν.

     Ειναι απαράβατος πνευματικος Νομος.

    Γιατί κ Δικαστές αυτός ο πνευματικός νόμος δεν επιδικάζει χρηματικά ποσά αποζημίωσης ηθικής βλάβης, όπως αυτά που αναζητούσαν από μένα η κ Ραίκου και ο σύζυγος της (300.000 ευρω συνολικά) αλλά ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΘΕΝΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.

    Επίσης η πορεία αυτής της υπόθεσης αποδεικνύει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. ΟΤΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Είναι οι δικαστες του Ανωτατου Δικαστικού Συμβουλίου,που παρα τα τυμπανα της συκοφαντίας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας αποφασισαν συνετα, περνώντας σε σας την τελική σκυτάλη για την οριστική κάθαρση αυτης της τραγωδίας, όχι μονο για μενα και τους συναδέλφους μου που κατηγορηθήκαμε αδίκως αλλα και για την ελληνική δικαιοσύνη στο σύνολο της,που τραυματίστηκε βαρύτατα από την αληθινή σκευωρια.

    Βρισκομαι σημερα ενωπιον σας με την ιδιοτητα της κατηγορουμένης προσπαθωντας να σας πω το αυτονοητο.

    Οτι δεν υπάρχει ψηγμα ουτε της αντικειμενικής αλλα και ουτε  της υποκειμενικής υπόστασης του αδικηματος για το οποίο κατηγορουμαι. Οτι έπραξα τον καθηκον μου και ότι τηρησα τον ορκο μου.

    Η πίστη μου είναι ακλόνητη.  ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ

    Θα ηθελα να σας διαβασω  αυτά που ειπε ο Γάλλος ΠρόεδροςΜακρόν  στους απογόνους του Ντρέϊφους : «Εσείς μας υπενθυμίζετε, πόσο σημαντική, ήταν αυτή η τόσο ιδιαίτερη μοίρα του ανθρώπου αυτού, ο οποίος υπέστη τα χειρότερα , το εξευτελισμό, τη σιωπή , την απομόνωση. Τίποτα,δε θα διορθώσει αυτούς τους εξευτελισμούς, αλλά ας μην τους χειροτερεύουμε ,επιτρέποντας, να ξεχαστούν ή να επαναληφθούν»

    Αξιότιμοι κ Δικαστές

    Με απόλυτη εμπιστοσύνη στην ευθυκρισία σας εναποθέτω την τύχη μου στη κρίση σας.”

    Ή απολογία συνεχίζεται με ερωτήσεις από τους δικαστές.

    Διαβάστε επίσης

    Ειδικό Δικαστήριο: Κανονικά η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα – Τι κατέθεσε ο τραπεζίτης Αθανάσιος Τσάδαρης



    ΣΧΟΛΙΑ