• Κοινωνία

    Η ώρα της κρίσης: Σήμερα οι αποφάσεις για Πισπιρίγκου-12χρονη Κολωνού

    Ρούλα Πισπιρίγκου- Ηλίας Μίχος

    Ρούλα Πισπιρίγκου- Ηλίας Μίχος


    Με διαφορά 1,5 ώρας, η Δικαιοσύνη ανακοινώνει σήμερα την ετυμηγορία για 2 από τις πλέον ζοφερές υποθέσεις των τελευταίων ετών.

    Κοινός παρονομαστής, τα θύματα. Κορίτσια μικρότερα των 12 ετών. Και οι φερόμενες δράστιδες. Οι μητέρες (μεταξύ άλλων) σε αμφότερες τις υποθέσεις.

    Στις 10.00 το πρωί, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών εκφωνεί την απόφαση του για τη σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης από τον Κολωνό. Μητέρα, ακόμα 2 φερόμενοι ως μαστροποί και 23 πελάτες περιμένουν το “αθώος” ή “ένοχος”.

    Στις 11.30 το πρωί, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (με άλλη σύνθεση) ανακοινώνει την ετυμηγορία του για την Ρούλα Πισπιρίγκου και τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

    Η εισαγγελική πρόταση των αντιδράσεων

    Στη δίκη των 26 κατηγορουμένων για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης, οι δικαστές “έτρεξαν” (οι τελευταίες συνεδριάσεις ολοκληρώνονταν το βράδυ) και όπως φαίνεται, προλαβαίνουν να βγάλουν απόφαση πριν από τη συμπλήρωση του 18μηνου της ανώτατης προφυλάκισης. Πρώτος θα αποφυλακιζόταν σε λίγες ημέρες,  ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ, βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης.

    Για εκείνον η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας προκάλεσε αντιδράσεις.

    Στην κεκλεισμένων των θυρών δίκη εισηγήθηκε στους δικαστές την ενοχή του  Ηλία Μίχου, μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί και για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται,  χωρίς αυτός να λαμβάνει ανταλλάγματα.

    Αντίθετα πρότεινε την αθώωση του λόγω αμφιβολιών για το βιασμό της 12χρονης, για τη μαστροπεία και την εμπορία της.

    Εάν σήμερα οι δικαστές υιοθετήσουν την εισαγγελική πρόταση ο Μίχος θα γλιτώσει την ισόβια κάθειρξη. Διότι ο βιασμός ανήλικης τιμωρείται με ισόβια. Όλα τα άλλα αδικήματα που αντιμετωπίζει τιμωρούνται με ανώτατη ποινή τα 15 χρόνια. Στη συγχώνευση των ποινών, η τελική ποινή που θα πρέπει να εκτίσει δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 20 έτη.

    Αντίθετα για τη μητέρα της 12χρονης, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της για όλες τις κατηγορίες που διώκεται:

    Της διακεκριμένης περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους,

    Της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

    Της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλ. Μίχου.

    Για τους 23 πελάτες, η εισαγγελέας εισηγήθηκε ενοχή για τους 22 και αθώωση για τον 1.

    Κατά την εκφώνηση της απόφασης επί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων θα επιτραπεί η είσοδος στη δικαστική αίθουσα σε κοινό και δημοσιογράφους ενώ αμέσως μετά κι αν υπάρξουν καταδίκες, οι πόρτες του δικαστηρίου θα κλείσουν και πάλι για τις αγορεύσεις των δικηγόρων και της εισαγγελέως για το σκέλος της αναγνώρισης ή όχι ελαφρυντικών σε όσους καταδικαστούν.

    «Η μάνα σκότωσε την Τζωρτζίνα»

    Την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα δολοφονίας και τελικώς τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας έχει προτείνει  στους δικαστές η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

    «Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο παρά το χέρια της μητέρα της”, είχε αναφέρει η εισαγγελέας, τονίζοντας πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι εκείνη σκότωσε την 9χρονη, το τελευταίο από τα 3 παιδιά της που βρισκόταν ακόμα στη ζωή, χορηγώντας της μέσα στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ μια τεράστια δόση κεταμίνης. Για το θάνατο των άλλων 2 κοριτσιών της, η Ρούλα Πισπιρίγκου δικάζεται από άλλο δικαστήριο.

    Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία και επιπλέον πολυετή ποινή κάθειρξης για την απόπειρα δολοφονίας της κόρης της είναι η ποινή που κινδυνεύει να καταδικαστεί η μητέρα εάν κριθεί ενοχή, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

    Και σε αυτή τη δίκη, η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη.

    Διαβάστε επίσης

    Βιασμός και μαστροπεία ανήλικης στον Κολωνό: Τι λέει ο Ποινικός Κώδικας και οι νομικές αστοχίες της εισαγγελικής πρότασης

    Απίστευτο επεισόδιο Πισπιρίγκου με Δασκαλάκη: Για ποια παιδιά λες; Για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ;

    Ένωση Εισαγγελέων για υπόθεση Κολωνού: Τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου



    ΣΧΟΛΙΑ