ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνα: Επιμένει πως η covid-19 ίσως προήλθε από τις ΗΠΑ – Στη δημοσιότητα η «Λευκή Βίβλος» της πανδημίας
Η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο των συνόρων της σε σχεδόν όλους τους πολίτες που δεν διαμένουν μόνιμα εκεί, προκειμένου να αποτρέψει τη διασπορά των νέων, πιο μολυσματικών στελεχών του κορονοϊού.
«Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, η Νορβηγία θα εισαγάγει τους αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη χώρα από τις 12 Μαρτίου», δήλωσε η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.
«Πρακτικά, τα σύνορα θα κλείσουν για όλους όσοι δεν διαμένουν στη Νορβηγία», συμπλήρωσε.
Εξαιρέσεις θα προβλέπονται για κάποιες ομάδες, μεταξύ αυτών τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα από ορισμένες χώρες, ενώ οι περισσότεροι μετανάστες που θα έρχονται να εργαστούν στη χώρα θα αποτρέπονται, εξήγησε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας.
Η Νορβηγία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι επιβάλει σε lockdown την περιοχή της πρωτεύουσάς της μετά την έξαρση των κρουσμάτων που συνδέονται με το νέο στέλεχος του κορονοϊού, το οποίο ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Αναβάλλεται για τον Ιούλιο το Φεστιβάλ των Καννών
Βρετανία: 1.725 νέοι θάνατοι λόγω Covid-19 τις τελευταίες 24ώρες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reddit: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο πρώτο τρίμηνο – Ισχυρές προβλέψεις για το δεύτερο
- Amazon: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο, απογοήτευσε με τις προβλέψεις της για το δεύτερο
- Wall Street: Όγδοη ημέρα κερδών για S&P 500 με τη στήριξη των Big Tech – Στο +7,6% η Microsoft
- Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 1% μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν
