• Κοινωνία

    Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη φροντίζει τους ευπαθείς στον κορονοϊό

    • NewsRoom

    Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με Skype


    Συνεχή στήριξη παρέχει το Σωματείο Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο καθώς και το Ιδρύμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, σε εκείνες που απειλούνται περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού με μία σειρά αλλεπάλληλων δράσεων.

    Την Παρασκευή 10 Απριλίου, με πρωτοβουλία της προέδρου Μαριάννας Βαρδινογιάννη πραγματοποιήθηκε διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης με αποδέκτες αυτή τη φορά τις κοινωνικές δομές στον Πειραιά και στη Νίκαια του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Από αυτές στηρίζονται οι άστεγοι και οι άπορες οικογένειες της περιοχής.

    Όταν προσέφερε τη φυσική της παρουσία στην Unesco

    Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν εκατόν εξήντα δέματα με τρόφιμα όπως ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζάχαρη, καφές, καθώς και δέκα πέντε αρνιά και διακόσια σαράντα κοτόπουλα για να περάσουν οι οικογένειες τις ημέρες του Πάσχα.

    Παράλληλα, προστέθηκαν είδη προστασίας από την πανδημία: πέντε χιλιάδες μάσκες και είκοσι λίτρα αντισηπτικά σε συσκευασίες μισού λίτρου για την προστασία των φιλοξενούμενων στις δομές.

    Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη που διαχρονικά στέκεται στο πλευρό των κοινωνικών δομών άστεγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, συνομίλησε μέσω Skype με τον πρόεδρο του Ομίλου Ιωάννη Μαρωνίτη μεταφέροντας τη συμπαράστασή της «εκ του σύνεγγης». Όπως δήλωσε η ίδια:

    «Μου έχετε λείψει πολύ: Τα παιδιά, οι άνθρωποι εκεί που με περιέλαβαν με τόση αγάπη. Σκεφτόμουν τις υπέροχες στιγμές που μαγειρέψαμε με τα παιδιά, κάναμε γλυκά που φάγαμε όλοι μαζί και ο καθένας μας έλεγε το πρόβλημά του. Σας κρατώ στη σκέψη μου και στην καρδιά μου. Με υπομονή και πολλή αγάπη, έτσι όπως έχουμε ενωθεί όλοι μαζί σαν γροθιά θα το ξεπεράσουμε. Θα έρθω γρήγορα κοντά σας. Σας στέλνω τη σκέψη μου, την αγάπη μου. Ελπίζω σύντομα να βρεθούμε, να έρθω πάλι να φάμε όλοι μαζί».

    Στισ 7/4 για το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης

    Πριν από τέσσερις ημέρες, είχε προηγηθεί και πάλι παράδοση τροφίμων αυτή τη φορά με αποδέκτη την Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας που στηρίζει τρεις χιλιάδες άπορες οικογένειες από επτά δήμους της Αττικής, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στον τομέα πρόνοιας της Μητρόπολης Νίκαιας και λόγω της κρίσης του κορονοϊού αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης.

    Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν χίλια δέματα με τρόφιμα όπως ζυμαρικά, όσπρια, ελαιόλαδο, αλεύρι και μπισκότα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης τα οποία θα διατεθούν σε άπορους των δήμων Περάματος, Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ