• Κοινωνία

    Γκρεμίστηκε το ιστορικό κλαμπ Cataralla στη Γλυφάδα

    • NewsRoom
    Γιώργος Παπανικολάου, Δήμαρχος Γλυφάδας

    Γιώργος Παπανικολάου, Δήμαρχος Γλυφάδας


    Πολλοί είναι εκείνοι που θυμούνται ένα από τα hot spot της νυχτερινής διασκέδασης, το Cataralla στη Γλυφάδα. Ενα αναψυκτήριο που είχε μετατραπεί σταδιακά σε κέντρο διασκέδασης, ένα κτίριο αυθαίρετο για πολλά χρόνια. Ο δήμος Γλυφάδας αποφάσισε να το κατεδαφίσει, παραδίδοντας το χώρο στους πολίτες.

    «Το Καταράλα ήταν ένα σύμβολο διασκέδασης, αλλά και ανοχής στην παρανομία. Θα γίνει πολύ σύντομα ένα τοπόσημο σύγχρονης, καλαίσθητης και λειτουργικής ανάπτυξης, φιλικής προς το περιβάλλον και πάνω από όλα προς τον πολίτη. Τα καλύτερα είναι μπροστά», αναφέρει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

     

     

    Αναλυτικά η ανάρτηση

    Το παλιό γκρεμίστηκε, το νέο έρχεται!
    Οι εικόνες που βλέπετε από το πρώην Cataralla θυμίζουν σε όλους μας τις παθογένειες της «παλιάς Ελλάδας»:
    Ένα αναψυκτήριο που έγινε νυχτερινό κέντρο, ένα σημείο αυθαιρεσίας και ανομίας, μία εστία ηχορύπανσης για την ευρύτερη περιοχή που πλέον το κατεδαφίσαμε.
    Στο νέο παραλιακό μας μέτωπο, στη νέα Γλυφάδα, η παραλία μας είναι πλέον ανοιχτή για όλους.
    Μετά από πολύ κόπο και τεράστιες προσπάθειες, η μικρή αυτή χερσόνησος των δέκα περίπου στρεμμάτων πέρασε στο Δήμο μας,
    οι μελέτες προχώρησαν, γκρεμίσαμε όλες τις παλιές αυθαίρετες κατασκευές και η ανάπλαση είναι σε πλήρη εξέλιξη.
    Η έναρξη της ανάπλασης συμπίπτει με την έναρξη της νέας μας θητείας ως δημοτική αρχή, την οποία ξεκινάμε με πολύ ενθουσιασμό και στόχο να κάνουμε πραγματικότητα όλα όσα έχουμε ονειρευτεί για την πόλη μας.
    Εκεί που παλιά βρίσκονταν παράνομα κέντρα διασκέδασης, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία που έχει η πατρίδα μας, θα δημιουργηθεί ένας ελεύθερος και προσβάσιμος χώρος, με υποδομές για μικρούς και μεγάλους.
    Μια έκταση ανοιχτή για τους κατοίκους και επισκέπτες της Γλυφάδας, με ήπια και βιώσιμα χαρακτηριστικά και πολύ πράσινο.
    Από εκεί θα περνά και ο πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί κατά μήκος όλης της ακτογραμμής.
    Το Καταράλα ήταν ένα σύμβολο διασκέδασης, αλλά και ανοχής στην παρανομία.
    Θα γίνει πολύ σύντομα ένα τοπόσημο σύγχρονης, καλαίσθητης και λειτουργικής ανάπτυξης, φιλικής προς το περιβάλλον και πάνω από όλα προς τον πολίτη.

    Τα καλύτερα είναι μπροστά.

    Το Cataralla ήταν ένα θρυλικό κλαμπ της αθηναϊκής ριβιέρας, αλλά κι ένας χώρος όπου είχε πισίνες, beach bars, κ.λπ. που σύχναζαν χιλιάδες πολίτες και την ημέρα. Βρισκόταν σε μια χερσόνησο ουσιαστικά, ένα μοναδικό σημείο της παραλιακής στη Γλυφάδα.

    Εκεί γίνονταν πολλά πάρτι επωνύμων κι όχι μόνο καθώς το κλαμπ ήταν τόσο εντυπωσιακό που θύμιζε τουριστικούς προορισμούς άλλων χωρών. Στο ίδιο σημείο λειτούργησαν κι άλλα γνωστά κλαμπ στο παρελθόν όπως το «Dream City», το «W Poolside Dreams» και το «Mansion Club».

    Μετά το κλείσιμο του χώρου όμως, οι εγκαταστάσεις αφέθηκαν στην τύχη τους, αποτελώντας εστία κινδύνου. Το 2018, ο χώρος πέρασε, μετά από μια χρονοβόρα διαδικασία, στα χέρια του δήμου Γλυφάδας και μόλις το 2022 εκδόθηκε άδεια κατεδάφισης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ