Κοινωνία

Γλυκά Νερά – Ανατροπή: “Οι παλμοί της Καρολάιν στις 3.58 δείχνουν ότι κοιμόταν. Στις 4.11 ο τελευταίος παλμός της” – Η κατάθεση της ιατροδικαστού

Καρολάιν Κράουτς


Γλυκά Νερά: Στο συμπέρασμα ότι η Καρολάιν κοιμόταν μέχρι και 13 λεπτά πριν αφήσει την τελευταία της πνοή κατέληξε η ιατροδικαστής, αξιολογώντας τους παλμούς που κατέγραψε το “έξυπνο ρολόι” που η ίδια έβγαλε από το χέρι της νεκρής κοπέλας.

Παράλληλα κρίνει ότι είναι αδύνατον ο σύζυγος του θύματος να έχασε τις αισθήσεις του και να παρέμεινε αναίσθητος επί 2ωρο, όπως ισχυρίζεται.

Η κατάθεση που έδωσε η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χάιδω Σπηλιοπούλου στην αστυνομία, μόλις την περασμένη Τετάρτη, ήταν καθοριστική για να ξεπεραστούν χειροπέδες στον 33χρονο πιλότο.

Λέξη προς λέξη αναφέρει στην κατάθεση της:

“Εισήλθα στο δωμάτιο που βρισκόταν το θύμα στις 10 το πρωί. Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας.

θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια. Μόλις το αφαίρεσα ακολούθησα τη διαδικασία διαπίστωσης του θανάτου η οποία έγινε στις 10 η ώρα στις 11 Μαΐου 2021. Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτεται εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνο. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος.”

Για τον πιλότο η ιατροδικαστής κατέθεσε:

” Τον εξέτασα περί ώρα 2, στις 11 Μαΐου 2021, δηλαδή 8 ώρες περίπου μετά την 6:08 ώρα.Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας. Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές.”

Διαβάστε επίσης

Γλυκά Νερά – Συνήγορος πιλότου: Είπε “συγγνώμη” – Γιατί δε θα ζητήσει ψυχιατρική εξέτασηΣΧΟΛΙΑ