• Κοινωνία

    Γερμανικός τύπος: «Οι τουρίστες φέρνουν τον κορονοϊό στην Ελλάδα»


    Τον φόβο ότι ο κορονοϊός θα εξαπλωθεί στην Ελλάδα που μέχρι στιγμής χειρίστηκε πολύ καλά την πανδημία, εκφράζουν τα ξένα μέσα.

    «Η Ελλάδα είχε τον έλεγχο του κορονοιού, τώρα όμως οι τουρίστες μεταδίδουν τον ιό», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

    «Ήθελαν να κάνουν ηλιοθεραπεία στην παραλία και να κολυμπήσουν στη θάλασσα, στην Αιδηψό της Εύβοιας. Αλλά τώρα είναι σε καραντίνα στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους: 80 τουρίστες από τη Σερβία. Το γκρουπ είχε μεταβεί στη χώρα στις 3 Ιουλίου με δύο λεωφορεία διασχίζοντας τα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας μέσω του Προμαχώνα», σχολιάζει το άρθρο.

    «Δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που η Ελλάδα άνοιξε ξανά τα αεροδρόμια, τα λιμάνια της και τα σύνορα με την Βουλγαρία την 1η Ιουλίου μετά από ένα τρίμηνο lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.»

    «Η ίδια η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει αρκετά καλά την πανδημία μέχρι στιγμής χάρη στους πρώιμους περιορισμούς επαφής και το συνεχές κλείσιμο. Υπάρχουν μόνο 3.622 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μέχρι στιγμής 193 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τις επιπτώσεις της νόσου Covid-19. Με 18 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Ελλάδα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας στην Ευρώπη (To αντίστοιχο ποσοστό στη Γερμανία είναι 110).

    Ο αριθμός αναπαραγωγής R0 είναι 0,3. Αυτό σημαίνει: η επιδημία είναι υπό έλεγχο. Αλλά τώρα τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι ειδικοί: οι παραθεριστές φέρνουν τον ιό».



    ΣΧΟΛΙΑ