• Κοινωνία

    Γενικευμένα επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom


    Εικόνες χάους επικρατούν αυτή την ώρα και στη Θεσσαλονίκη όπου οι διαδηλώσεις για την 45η Επέτειο του Πολυτεχνείου αμαυρώθηκαν από τη δράση μεμονωμένων ατόμων που προχώρησαν σε επεισόδια με ρίψεις μολότοφ και αντικειμένων.

    Αυτή την ώρα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς μετά το τέλος των πορειών άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα επί της Εγνατίας Οδού και έβαλαν φωτιές. Με «ορμητήριο» την Πολυτεχνική Σχολή πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα, στο τμήμα της Εγνατίας από την βόρεια πύλη της ΔΕΘ έως την οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Η Αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Οι καπνοί και τα χημικά έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

    Ένταση επικράτησε και το πρωί στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εμπόδισαν την είσοδο ατόμων που προσήλθαν για να τιμήσουν την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

    Η πρωινή ένταση προκλήθηκε όταν έφθασαν στο σημείο μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), με τα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να τους σταματούν στην είσοδο, λέγοντας πως δεν θα επιτρέψουν την πρόσβαση στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής σε πολιτικούς και κόμματα.

    Στη συνέχεια και ενώ η ένταση φάνηκε να εκτονώνεται, φοιτητές στράφηκαν κατά του του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών κ. Σίμου Δανιηλίδη και του προέδρου του ΕΚΘ κ. Τσαραμπουλίδη. Τους εμπόδισαν να φτάσουν στο μνημείο και μάλιστα άρπαξαν τα στεφάνια που κρατούσαν και τα έσπασαν. Για λίγη ώρα επικράτησε ένταση με σπρωξίματα, αλλά και φτυσίματα. Τελικά, οι κ.κ. Δανιηλίδης και Τσαραμπουλίδης άφησαν στο μνημείο ότι είχε απομείνει από τα στεφάνια τους.

    Με πληροφορίες από ΑΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέταξαν μπουκάλια και αντικείμενα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Ανάμεσά τους Σκουρλέτης, Παππάς, Βίτσας (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ