• Κοινωνία

    Γαλλία: Συγκεντρώσεις αύριο μπροστά από τα δημαρχεία


    Δήμαρχοι και πολίτες καλούνται να συγκεντρωθούν αύριο, Δευτέρα, μπροστά από τα δημαρχεία των πόλεων σε όλη τη Γαλλία, οι σειρήνες των οποίων θα ηχήσουν, μετά την επίθεση με όχημα εναντίον της κατοικίας δημάρχου πόλης κοντά στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Γαλλίας (AMF).

    «Η AMF αποφάσισε να καλέσει τους αιρετούς και τον πληθυσμό σε κινητοποίηση, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

    Στο πλαίσιο αυτό αύριο στις 12:00 (13:00 ώρα Ελλάδας) αποφασίσαμε με όλους τους δημάρχους της Γαλλίας να καλέσουμε σε συγκεντρώσεις στα προαύλια των δημαρχείων.

    Θα ηχήσουν οι σειρήνες και συνεχίζουμε καθημερινά τη δουλειά μας για να επανέλθει η τάξη», δήλωσε ο Νταβίντ Λινάρ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TF1.

    Στη διάρκεια της περασμένης νύχτας, η κατοικία του συντηρητικού δημάρχου της πόλης Λ’ Άι-λε-Ροζ, στην ευρύτερη περιφέρεια του Παρισιού, δέχθηκε επίθεση από ταραχοποιούς που έριξαν επάνω της ένα όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν η σύζυγος του δημάρχου και ένα από τα παιδιά του την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν.

    Ο τοπικός εισαγγελέας δήλωσε πως άρχισε έρευνα για απόπειρα φόνου.

    Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή όπου δέχθηκε επίθεση το σπίτι του δημάρχου και επανέλαβε την έκκλησή της για να τερματισθεί η «απαράδεκτη» βία.

    Διαβάστε επίσης:

    Κικίλιας: Είναι εθνικό και πατριωτικό καθήκον να φυλάξουμε τη χώρα μας από τις πυρκαγιές

    Γεωργιάδης: Έρχεται νομοσχέδιο που θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους

    Χριστοδουλίδης: Επίκειται συνάντηση ΥΠΕΞ με τον γ.γ. των ΗΕ για το Κυπριακό



    ΣΧΟΛΙΑ