ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, Φρανσουά Φιγιόν καταδικάστηκε σήμερα σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για την εικονική κατά το δικαστήριο πρόσληψη της συζύγου του στο βουλευτικό του γραφείο, επί σειρά ετών. Η σύζυγός του Πενελόπ καταδικάστηκε και αυτή σε φυλάκιση δυο ετών ενώ το δικαστήριο τους επέβαλε και χρηματική ποινή, ύψους 375.000 ευρώ στον καθένα.
Το ζεύγος Φιγιόν, που δεν ήταν παρόν στη δίκη, επέμεινε –όπως και πρωτοδίκως– ότι η απασχόληση ήταν πραγματική και όχι εικονική, χωρίς όμως να πείσει το Εφετείο.
Αν το ζεύγος Φιγιόν δεν κάνει χρήση του δικαιώματος αναίρεσης της απόφασης, θα κληθεί ενώπιον δικαστή εκτέλεσης της ποινής, ο οποίος μπορεί να αποφασίσει, για παράδειγμα, αν θα φορέσουν ηλεκτρονικό βραχιόλι ή θα οδηγηθούν στις φυλακές.
Διαβάστε επίσης
Πούτιν: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία θα έχει αποτέλεσμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντίνος Ζήκος: Το yachting, είναι υψηλή στρατηγική προτεραιότητα για το υπουργείο Τουρισμού
- Η ΕΕ θέλει να απεξαρτηθεί, αλλά αύξησε τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στις αρχές του 2026
- WSJ: Προκαταρκτική συμφωνία Apple-Intel για την κατασκευή τσιπ – Εκτοξεύτηκε 16% η μετοχή της Intel
- Τραμπ: Αποφασίστε μόνοι σας τι στο διάβολο συμβαίνει με τα UFO
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.