• Κοινωνία

    Γαλλία: Η 16χρονη Ζουλί, ένα από τα νεαρότερα θύματα του κορονοϊού

    Γαλλία

    Η άτυχη 16 χρονη που έχασε τη μάχη με τη ζωή λόγω κορονοϊού


    Η μόλις 16 ετών Ζουλί από τη Γαλλία είναι ένα από τα νεαρότερα θύματα του κορονοϊού που αυτή τη στιγμή πλήττει την Ευρώπη.

    Η νεαρή Ζουλί, 16 ετών, εμφάνισε την περασμένη εβδομάδα αναπνευστικά προβλήματα και τελικά υπέκυψε, σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού την Τετάρτη. Πριν από μία εβδομάδα είχε απλώς εμφανίσει ένα «μικρό βήχα», όπως αναφέρει η Daily Mail.

    Η αδερφή της 16χρονης μαθήτριας, Μανόν, είναι συντετριμμένη και σε κάλεσμά της προς όλους αναφέρει: «Πρέπει να σταματήσουμε να νομίζουμε ότι ο ιός επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους».

    «Κανένας δεν είναι ανίκητος απέναντι σε αυτόν τον μεταλλαγμένο ιό. Η Ζουλί είχε μόλις λίγο βήχα την προηγούμενη εβδομάδα. Αυξήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με βλέννα και τη Δευτέρα επισκεφθήκαμε γιατρό. Εκεί, διαγνώστηκε με αναπνευστική δυσχέρεια. Δεν είχε ιδιαίτερες ασθένειες πριν από αυτό».

    Η Μανόν μίλησε σε παριζιάνικη εφημερίδα και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία της αδελφής της, επειδή ήθελε να προειδοποιήσει τον κόσμο για τον κίνδυνο του κορωνοϊού στους νέους. Τα δεδομένα έδειχναν ότι μόνο ηλικιωμένοι και άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο θανάτου, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που νέοι άνθρωποι νοσούν και πεθαίνουν, όπως συνέβη και με τον θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη.

    Η Ζουλί καταγόταν από το Λονγκζιμό, που βρίσκεται νότια του Παρισιού, όπου έμενε μαζί με την οικογένειά της και ήταν μαθήτρια Λυκείου.

    «Οι πνεύμονές της κατέρρευσαν. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά ήταν αδύνατο να την επαναφέρουν», είπε η αδελφή της.

    Η ίδια έφτασε με τη μητέρα της στο νοσοκομείο, μετά τον θάνατο της Ζουλί. «Ήταν βίαιο. Είχαμε χρόνο να τη δούμε, αλλά γρήγορα έπρεπε να σκεφτούμε το μέλλον», συμπλήρωσε. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα, στην οποία επιτρέπεται να παρευρεθούν το πολύ δέκα άτομα.

    Η Ζουλί ήταν, σύμφωνα με την αδελφή της και μια φίλη της, «ένα λαμπρό, ευγενικό, κοινωνικό και πολύ αγαπητό κορίτσι, που του άρεσε να χορεύει, να τραγουδά και να κάνει τους άλλους να γελούν, ενώ όλοι στο σχολείο της την αγαπούσαν».

    Η Γαλλία, στην οποία οι νεκροί έφτασαν τους 365 σε μία ημέρα, βρίσκεται σε καραντίνα από τις 17 Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.



    ΣΧΟΛΙΑ