• Κοινωνία

    Φραγκίσκος: Αντιδρούν αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο αλλά όχι έναν επιχειρηματία εκμεταλλευτή – Υποκρισία!

    • NewsRoom
    Πάπας Φραγκίσκος 

    Πάπας Φραγκίσκος 


    Στην απόφασή του υπέρ της ευλογίας των ομόφυλων ζευγαριών από τους καθολικούς ιερείς αναφέρθηκε και πάλι ο πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του στο ιταλικό καθολικό εβδομαδιαίο περιοδικό “Credere”.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα, αναφερόμενος στις κριτικές που δέχθηκε για την απόφασή του να δίνουν, οι καθολικοί ιερείς, την ευλογία τους και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο ποντίφικας αποσαφήνισε ότι «το Ευαγγέλιο λέει ότι πρέπει να ευλογούνται όλοι», υπό τον όρο, βέβαια, «να υπάρχει καλή θέληση, με σαφείς οδηγίες για χριστιανικό βίο».

    Τόνισε ακόμη ότι «ευλογούνται οι άνθρωποι, όχι η σχέση».

    Ακόμη νωρίτερα, ο πάπας είχε τοποθετηθεί δημόσια και για το θέμα της παρένθετης μητρότητας καλώντας σε απαγόρευση της εν λόγω πρακτικής καθώς αποτελεί «εμπορευματοποίηση» της εγκυμοσύνης.

    Σήμερα, ο Φραγκίσκος δήλωσε: “κανείς δεν αντιδρά αν ευλογήσω, ας πούμε, έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τον κόσμο, αλλά αντιδρούν αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο. Αυτό είναι υποκρισία. Το κεντρικό σημείο της απόφασής μου αυτής, είναι το αίσθημα υποδοχής”.

    Ο Αργεντινός ποντίφικας πρόσθεσε ότι “δεν πρέπει να αρνείται κανείς την ευλογία σε κανέναν” και ότι “ευλογεί δύο ανθρώπους που αγαπιούνται -στους οποίους ζητά να προσευχηθούν και γι’ αυτόν- όχι ένα ομόφυλο γάμο”.

    Επομένως, η θέση του πάπα είναι ότι “η ευλογία πρέπει να δίδεται σε όλους τους ανθρώπους που είναι σε θέση να λάβουν την θεία βάπτιση”.

    “Ο κόσμος υποφέρει, εμείς οι ιερείς, κάποιες φορές, ζούμε με ανέσεις. Πρέπει να νιώσουμε την κούραση, το πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ισότητα στο γάμο: Καλωσορίζει το ν/σ η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ και ζητεί τολμηρότερα βήματα

    Gov.gr wallet: Έτσι θα γίνεται η ταυτοποίηση για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

    Ποινική δίωξη στον 35χρονο που μετέδιδε live αποτρόπαιους βασανισμούς ανθρώπων σε αδυναμία



    ΣΧΟΛΙΑ