• Κοινωνία

    Φώτης Ντούλος: Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος ομογενής που κατηγορείται για την δολοφονία της πρώην συζύγου του

    • NewsRoom

    Φώτης Ντούλος


    Σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του κέντρου υγείας UConn στο Φάρμινγκτον του Κονέκτικατ, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Φώτης Ντούλος, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, που έκανε, χθες, Τρίτη.

    Ο εκατομμυριούχος ομογενής κατηγορείται για την δολοφονία της συζύγου του και μητέρας πέντε παιδιών, Τζένιφερ Ντούλος, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 24 Μαΐου του 2019, αφού άφησε τα παιδιά της στο σχολείο, στην περιοχή New Canaan του Κονέκτικατ.

    Αργότερα, εντοπίστηκε το αυτοκίνητό της σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι της. Από τότε κανείς δεν την έχει δει ή ακούσει κάτι για αυτήν, κάτι που έχει οδηγήσει τις Αρχές να πιστεύουν ότι είναι νεκρή.

    Ο Φώτης Ντούλος, πρόεδρος και CEO της Fore Group, μιας μεγάλης και αναπτυσσόμενης εταιρείας στο Κονέκτικατ συνελήφθη την 1η Ιουνίου 2019 για την εξαφάνιση της πρώην γυναίκας του και μητέρας πέντε παιδιών, ηλικίας 8 έως 13 ετών.

    Σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Linkedin, ήταν συνεργάτης στο PEtros Dulos & Co. από το 1989 έως το 1995, μετά έγινε μάνατζερ στο Cap Gemini Ernst & Young από το 1997 έως το 2004.

    Στις εταιρείες αυτές εργαζόταν σε υψηλές θέσεις. Το 2004 ίδρυσε την εταιρεία Fore Groupe Inc. στο Φάρμινγκτον για να χτίσει σπίτια πολυτελείας σε πλούσιες περιοχές της πόλης.

    Ο Ντούλος γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου του 1967 στην Τουρκία και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είχε σπουδάσει Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Μπράουν το 1989 και Οικονομικά στο Columbia Business School το 1997, ενώ η περιουσία του υπολογίζεται στα 4,7 εκατομμύρια δολάρια.

    Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του 52χρονου, δημοσίευμα των New York Times, επικαλούμενοι αξιωματούχο κοντά στην υπόθεση, ανέφερε ότι ο Ντούλος έχασε τη ζωή του, όμως, λίγο αργότερα, ο δικηγόρος του δήλωσε στην New York Post ότι ο πελάτης του είναι ζωντανός, αλλά σε κρίσιμη κατάσταση, αφού επιχείρησε να δηλητηριαστεί με μονοξείδιο του άνθρακα.

    Η Ντούλος φοβόταν για τη ζωή της

    Η υπόθεση δολοφονίας της 50χρονης γυναίκας έχει συγκλονίσει την Αμερική, αφού η σορός της δεν έχει βρεθεί ακόμη.

    Ο 52χρονος αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του τρέχοντος μηνός με εγγύηση 6 εκατ. δολάρια, αναμένοντας τη δίκη, στην οποία θα είναι υπόλογος για τη δολοφονία και την απαγωγή της εν διαστάσει συζύγου του, Τζένιφερ Ντούλος από την Αργεντινή, της οποίας το αίμα και το DNA του ίδιου βρέθηκαν στο σπίτι τους στο Κονέκτικατ.

    Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο επί 13 χρόνια, όταν η Τζένιφερ Ντούλος πήρε την απόφαση να ζητήσει διαζύγιο από τον σύζυγό της, εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς του.

    Μάλιστα, η ίδια είχε εκφράσει τους φόβους της στην αστυνομία αναφέροντας ότι: «Ξέρω ότι η αίτηση διαζυγίου και η διαδικασία αυτή θα τον εξοργίσει. Ξέρω ότι θα ζητήσει αντίποινα επιχειρώντας να με βλάψει με κάποιον τρόπο», κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώθηκε.

    Γι’ αυτό το λόγο είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να τον κρατήσει μακριά της.

    Ακόμη, η 50χρονη γυναίκα φοβόταν ότι ο πρώην σύζυγός της θα απαγάγει τα 5 παιδιά τους και θα τα μεταφέρει στον τόπο καταγωγής του, την Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο επιχείρησε να επισπεύσει την χορήγηση της κηδεμονίας των παιδιών στην ίδια.

    Σύμφωνα με την Daily Mail, πηγές από το περιβάλλον της οικογένειας ανέφεραν ότι ο 52χρονος είναι ένα ιδιαίτερα ασταθές και ευέξαπτο άτομο, με ροπή στις υπερβολικές αντιδράσεις.

    «Πολλοί άνθρωποι δεν τον συμπαθούσαν επειδή ήταν πολύ ευερέθιστος. Έβαζε συχνά τις φωνές και μπλεκόταν σε επεισοδιακούς καυγάδες».

    Οι υποψίες των Αρχών επικεντρώθηκαν από την αρχή στον εν διαστάσει σύζυγο της Τζένιφερ, καθώς και τη νέα του σύντροφο, τη 44χρονη Μισέλ Τροκόνις.

    Οι δυο τους κατηγορούνται για παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων και παρακώλυση της Δικαιοσύνης, κατηγορητήριο το οποίο «αναμένεται να επεκταθεί», σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

    Φώτης Ντούλος και Μισέλ Τροκόνις

    Στις 30 Μαΐου, η εφημερίδα «The Hartford Courant», έγραψε πως οι αστυνομικοί είχαν βρει ίχνη από αίμα στο σπίτι της κ. Ντούλος, γεγονός που τους οδήγησε να πιστέψουν πως έχει πέσει θύμα βίαιου εγκλήματος.

    Η αστυνομία στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ εξετάζει 1,200 στοιχεία και 80 βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Αν δεν εξεταστούν όλα όσα έχουν στα χέρια τους, η υπόθεση δεν μπαίνει στο αρχείο.

    Ειδικότερα, ένα από τα βίντεο δείχνει σακούλες σκουπιδιών με ματωμένο περιεχόμενο σε κάδους απορριμάτων.

    Όλα τα στοιχεία πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς προκειμένου να οδηγήσει τις Αρχές στη σορό της άτυχης γυναίκας και να καταδικαστούν οι ένοχοι.



    ΣΧΟΛΙΑ