• Κοινωνία

    Φωτιές στην Αρκαδία: Αντιμετωπίστηκαν οι αναζωπυρώσεις σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη

    • NewsRoom


    Άμεσα αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι νέες αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στα πύρινα μέτωπα της Αρκαδίας, στις φωτιές στη Γορτυνία και την Μεγαλόπολη.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, πλέον η κατάσταση είναι καλύτερη και δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός».

    Οι αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία σημειώθηκαν στις περιοχές Νεοχώρι, Λιβαδάκι και Ελαία, αλλά ήταν άμεση η επέμβαση των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών μέσων, τα οποία κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς πριν πάρει διαστάσεις και γίνει απειλητική για τους γειτονικούς οικισμούς.

    Σύμφωνα με τον αντιπεριφέρειαρχη, «δεν έβρεξε στην περιοχή όσο περιμέναμε, αλλά για καλή τύχη έβρεξε στο Νεοχώρι», προσθέτοντας ότι «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί και η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει».

    Στη Μεγαλόπολη οι αναζωπυρώσεις είχαν σημειωθεί στην περιοχή  Νεοχώρι και Ίσαρης, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων σταμάτησε την πορεία της φωτιάς.

    Διαβάστε επίσης

    Πελώνη: Η πρότασή μας να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ με προτάσεις στην Επιτροπή Μπένου εξακολουθεί να ισχύει
    Περιφέρεια Αττικής: Περίπου 77 οι πληγείσες επιχειρήσεις από τις πυρκαγιά της Βόρειας Αττικής
    Alpha Bank: Στο πλευρό όσων δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές



    ΣΧΟΛΙΑ