• Κοινωνία

    Φωτιά σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας στη Συγγρού – Διασωληνωμένη 24χρονη γυναίκα (video)

    • NewsRoom


    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Αthenaeum Palace, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε στον 1o όροφο του ξενοδοχείου, σε ένα κουζινάκι με τις φλόγες να καίνε δύο δωμάτια και τους καπνούς να εξαπλώνονται γρήγορα προς του πάνω ορόφους.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν συνολικά 20 άτομα μέχρι στιγμής.

    Πιο συγκεκριμένα, τρεις απεγκλωβίστηκαν από το κλιμακοστάσιο και δύο με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής: ο ένας από τον 6ο όροφο και ο δεύτερος από τον 7ο με τη χρήση εξωτερικής σκάλας.

    Από τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν, τρία διακομίστηκαν στο Αττικόν. Μία 24χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη λόγω εισπνευστικού εγκαύματος, μία 32χρονη με σοβαρά αναπνευστικά και ένας 25χρονος με κατάγματα.

    Ο καπνός από τη φωτιά έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική με αποτέλεσμα κάποιοι από τους ενοίκους και υπαλλήλους του ξενοδοχείου να βγουν στο μπαλκόνι του 6ου ορόφου.

    Σε βίντεο που ανέβασε χρήστης του Twitter, εμφανίζεται μία γυναίκα να έχει εγκλωβιστεί και να ζητά βοήθεια από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου του ξενοδοχείου.

    Κατά τις ίδιες πηγές, οι περισσότεροι ένοικοι βγήκαν αμέσως έξω από το ξενοδοχείο, με το που ξέσπασε η φωτιά και οι ένοικοι στους υψηλότερους ορόφους βγήκαν στα μπαλκόνια εξαιτίας του καπνού που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

    Η πυροσβεστική κατάφερε γρήγορα να περιορίσει αρκετά τη φωτιά και παράλληλα έγιναν έλεγχοι για τυχόν εγκλωβισμένους.

    Στο σημείο επιχείρησαν 12 οχήματα με 35 πυροσβέστες.

    Δείτε το βίντεο:

    Ακόμα ένα βίντεο από τον απεγκλωβισμό της γυναίκας ανέβηκε στο Twitter:

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι άκουγαν ανθρώπους από το ξενοδοχείο να καλούν σε βοήθεια. Οι εικόνες μαρτυρούν τις στιγμές πανικού αλλά και τον κίνδυνο στο οποίο εκτέθηκαν ένοικοι και προσωπικό κατά τη φωτιά στο ξενοδοχείο.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει εστία που να επεκτείνεται και το κυριότερο πρόβλημα εστιάζεται στην ρύπανση από τους καπνούς.



    ΣΧΟΛΙΑ