• Κοινωνία

    Φωτιά στον Υμηττό: Κάηκαν σπίτια, «μάχη» να μην προχωρήσει στο δάσος Καισαριανής

    • NewsRoom

    Φωτιά στον Υμηττό


    Καλύτερη φαίνεται να είναι σταδιακά η κατάσταση από την φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό τα ξημερώματα, καθώς δίνονται πάλι στην κυκλοφορία μερικά κομμάτια δρόμων που είχαν αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, αυτή την ώρα έχει ανοίξει και πάλι το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή, αλλά και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της πυρκαγιάς στον Υμηττό. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά στις διασταυρώσεις υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.

    Ταυτόχρονα, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στο να μην προχωρήσει η πυρκαγιά στο δάσος Καισαριανής και εκεί κάνουν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα, σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις των ισχυρότατων επίγειων δυνάμεων.

    Αναφέρεται ότι τρία άτομα, που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και, συγκεκριμένα, ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από τις αστυνομικές δυνάμεις και είναι ασφαλείς στο φυλάκιο της Καισαριανής.

    Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής και την συνδρομή της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν αμέσως οι κάτοικοι των σπιτιών στην Παιανία, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, γι’ αυτό και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

    Σε ό,τι αφορά στις ζημιές μέχρι στιγμής, έχει αναφερθεί ότι έχουν καεί δύο σπίτια και έχουν προκληθεί ζημιές εξωτερικά σε άλλα δύο.



    ΣΧΟΛΙΑ