• Κοινωνία

    Φωτιά στο Ανεμοχώρι Ηλείας- Μεγάλη επιχείρηση στο σημείο

    • NewsRoom


    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση, που καίει την περιοχή Ανεμοχώρι του Πύργου στην Ηλεία, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού από αέρος.

    Αυτά ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε σχετική ανάρτηση στο twitter.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και μέχρι τώρα εκτιμούμε ότι έχει κάψει περίπου 20 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης».

    Ο κ. Γεωργακόπουλος επεσήμανε επίσης ότι «ήταν άμεση η κινητοποίηση ισχυρών επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ βοήθησε σημαντικά και το ελικόπτερο που επιχείρησε πάνω από το πύρινο μέτωπο».

    Όπως ενημέρωσε, οι κατοικημένες περιοχές δεν απειλήθηκαν και βρίσκονται εκτός κινδύνου.

    Ο αρχιπύραρχος αναφέρθηκε επίσης και στη φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, λέγοντας ότι «η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση» και συμπλήρωσε ότι «είμαστε σε καλό σημείο και αν δεν υπάρξουν αναζωπυρώσεις, εκτιμώ ότι μέχρι το βράδυ θα την έχουμε θέσει υπό μερικό έλεγχο».



    ΣΧΟΛΙΑ