Κοινωνία

Φωτιά στην Αττική: Πάνω από 33,7 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών

  • NewsRoom


Πάνω από 33,7 εκατ. ευρώ αναμένεται να δώσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ως αποζημίωση για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική στις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), με βάση τα στοιχεία που διαθέτει μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, η ΕΑΕΕ εκτιμά ότι οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) θα ανέλθουν στα 32,4 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί 785 ζημιές σε κατοικίες και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε 41.300 ευρώ περίπου. Επιπλέον, έχουν δηλωθεί 212 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε 1,3 εκατ. ευρώ, με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται σε 6.300 ευρώ περίπου.

«Οι ασφαλιστικές εταιρίες μέλη της ΕΑΕΕ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξουν τους ασφαλισμένους τους με ενέργειες διαχείρισης καταστροφών που ανακοίνωσαν άμεσα, ενώ έχουν ήδη από τις πρώτες ημέρες καταβάλει αποζημιώσεις ή προκαταβολές σε αρκετές περιπτώσεις, εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα την αποστολή τους και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις εν λόγω πυρκαγιές. Θα ακολουθήσουν αναλυτικότερα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ιδού το πόρισμα-καταπέλτης για την πυρκαγιά στο Μάτι: Εγκληματικά τα λάθη. Φωτογραφίες ντοκουμέντο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σφοδρή επίθεση της ΝΔ για την τραγωδία στο Μάτι: Ασύστολα τα κυβερνητικά ψέματα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φωτιά στο Μάτι: Τι δείχνει το πόρισμα εμπειρογνώμονα των θυμάτων-Τα μοιραία λάθη