• Κοινωνία

    Φωτιά στα Βίλια: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο – Έκλεισε η παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών

    • NewsRoom


    Ιδιαίτερη δύσκολη ήταν και η χθεσινή νύχτα για τους κατοίκους των Βιλίων, καθώς μαίνεται για τρίτη μέρα η μεγάλη φωτιά σε ένα μέτωπο άνω των 10 χλμ.

    Αυτή τη στιγμή η φωτιά στα Βίλια βρίσκεται αυτήν τη στιγμή ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Θέα, ενώ εχθές οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών έλαβαν χθες μήνυμα για εκκένωση.

    Η δασική φωτιά, απέχει 200 με 300 μέτρα από τους οικισμούς, σε πευκόφυτες περιοχές με αρκετά σπίτια μέσα στα πεύκα.

    Ο κίνδυνος, σύμφωνα με τον Σκάι, επικεντρώνεται στον Προφήτη Ηλία, καθώς η φωτιά εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη απόσταση και όλη η κορυφογραμμή του βουνού φλέγεται, ενώ η περιοχή είναι ιδιαιτέρως δύσβατη.

    Τρία τα μέτωπα

    Τα μέτωπα παραμένουν τρία, με τις αναζωπυρώσεις να είναι διαρκείς και τις εστίες πολλές. Η Τροχαία έκλεισε την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών προς τα Βίλια, ενώ ήδη ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων Κώστας Μακρυνόρης είπε ότι την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μία καταστροφή. Η νύχτα ήταν καλύτερη από την προχθεσινή. Ήμασταν τυχεροί χθες το απόγευμα γιατί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κατάλαβε τη σοβαρότητα και την τελευταία στιγμή προλάβαμε την καταστροφή. Το απόγευμα είχε 5 αναζωπυρώσεις, αν δεν ερχόντουσαν τα αεροσκάφη θα είχαμε καεί, θα είχε έρθει η φωτιά μέσα στα Βίλια».

    Διαβάστε επίσης

    Πυροσβεστική: 50 νέες δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Ακόμα μια δύσκολη νύχτα στην φωτιά στα Βίλια



    ΣΧΟΛΙΑ