• Κοινωνία

    Φονικό στα Ανώγεια: Τα κενά στην υπόθεση, οι δύο εκδοχές και το «στημένο παιχνίδι»


    Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης, ο οποίος εμπλέκεται στο διπλό φονικό στα Ανώγεια Κρήτης

    Κι ενώ αναμένεται η κατάθεσή του στον εισαγγελέα, όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα εξακολουθούν να αφήνουν ανεξήγητα κενά στις λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς τελέστηκε το διπλό φονικό.

    Από τις καταθέσεις του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του Γιώργου Ξυλούρη, προκύπτει πως ο τελευταίος σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη και ο κατηγορούμενος «άδειασε» πάνω του στη συνέχεια το όπλο του.

    Υπενθυμίζεται, επιπλέον, ότι ο Μανώλης Καλομοίρης είπε στην ομολογία του στους αστυνομικούς πως ο Ξυλούρης προκάλεσε τον καυγά, βρίζοντάς τον, πριν πάει να πάρει ένα όπλο από το σπίτι του.

    Ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη, ωστόσο, αλλά και συγγενείς του, είπαν πως ο Μανώλης Καλομοίρης ήταν αυτός που ξεκίνησε τον καυγά, αλλά και αυτός που πυροβόλησε τον ίδιο του τον πατέρα.

    «Ήμουν στο σπίτι και άκουσα φωνές. Τον είδα να φωνάζει και να βρίζει. Τρεις άνδρες τον κρατούσαν, αλλά δεν ηρεμούσε. Μέχρι να κατέβω να δω τι έχει συμβεί. Άκουσα τους πυροβολισμούς. Τρόμαξα τόσο, που νομίζω ότι άκουσα μόνο τέσσερις. Βγήκα στον δρόμο και είδα τον Γιώργη στο έδαφος και γύρω του κόσμο», είπε συγγενείς του Ξυλούρη, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1.

    Τα κενά στην κατάθεση του Καλομοίρη

    Στην προανακριτική του απολογία την Δευτέρα, ο 29χρονος πυγμάχος υποστήριξε ότι είχε προηγηθεί ο καυγάς με τον Ξυλούρη, αλλά και πως βρισκόταν στο μπάνιο, όταν άκουσε τον πυροβολισμό και την μητέρα του να ουρλιάζει, σύμφωνα με όσα αναφέρει το cretalive.

    Την Κυριακή, ωστόσο, είχε διαφοροποιήσει εν μέρει την κατάθεσή του σε σχέση με όσα είπε την Δευτέρα. Συγκεκριμένα, ο Καλομοίρης την Κυριακή είχε πει στους αστυνομικούς ότι είδε τον πατέρα του νεκρό στον δρόμο και πως μπήκε μέσα στο σπίτι και πήρε το πιστόλι, πυροβολώντας τον Ξυλούρη, αναφέροντας επίσης πως δεν είχε προηγούμενα μαζί του.

    Οι δύο εκδοχές για το όπλο και το «στημένο παιχνίδι»

    Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που αναμένονται εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις καταγγελίες της οικογένειας Ξυλούρη. Ο πατέρας του θύματος επιμένει πως δεν πυροβόλησε ο γιος του και πως ο 29χρονος πυγμάχος ήταν αυτός που σκότωσε, πιθανότατα άθελά του, τον πατέρα του και στην συνέχεια τον κτηνοτρόφο από τα Ανώγεια.

    Η οικογένεια του Ξυλούρη, μάλιστα, παρέδωσε και το όπλο του γιου της στην αστυνομία, λέγοντας πως δεν βρέθηκε πυρίτιδα πάνω του. Η οικογένεια Καλομοίρη, την ίδια ώρα, αμφισβητεί αν το όπλο που παραδόθηκε στην αστυνομία είναι το πραγματικό.

    «Όταν παρουσιάζεις το υποτιθέμενο όπλο μετά από δύο 24ωρα, υπάρχουν ερωτήματα. Ξέρουν ότι η αστυνομία θα το κάνει κόσκινο. Αυτός που το παρέδωσε, πώς ξέρει ότι αυτό το όπλο δεν έχει καμία σχέση με το φονικό; Υπάρχουν αποδεδειγμένα σφαίρες με το αίμα των νεκρών από δύο όπλα. Μόνος ένας το ξέρει. Είναι αυτός που δίνει ένα όπλο που δεν έχει σχέση με το συμβάν, γιατί ξέρει ότι δεν θα ταυτοποιηθεί με το όπλο του συμβάντος. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί στην κοινότητα αν όντως το όπλο αυτό σχετίζεται με το συμβάν και προσπάθησαν να παρουσιάσουν ένα άλλο όπλο;», είπε ο συνήγορος του κατηγορούμενου Μανώλη Καλομοίρη, Διονύσης Βέρρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, μάλιστα, ανέφερε πως «έχει στηθεί παιχνίδι» από «συμβουλάτορες της οικογένειας Ξυλούρη» να δώσει ένα διαφορετικό όπλο (αν αποδειχθεί πως όντως δεν ήταν το όπλο αυτό που είχε ο Ξυλούρης στο φονικό).

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομίας, πάντως, στο σημείο του φονικού βρέθηκαν 9 σφαίρες από δύο διαφορετικά όπλα.



    ΣΧΟΛΙΑ