• Κοινωνία

    Φυλακές Κορυδαλλού: Προχωρά η διαδικασία μετεγκατάστασης στον Ασπρόπυργο

    • NewsRoom


    Προχωρά η διαδικασία μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή του «πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας», μετά το Μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική) κ. Ελευθέριο Οικονόμου και τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Σοφία Νικολάου.

    Η κυριότητα του δημοσίου ακινήτου στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάσει του άρθρου 83 παρ. 1 του νόμου 4646/2019 (Α΄ 201).

    Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει να συνδράμει στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου μέσω της εκπόνησης μελετών, της σύνταξης φακέλου προέγκρισης και της τεχνικής υποστήριξης στην ανάθεση μελετών.

    Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνα, το έργο απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό αποτελεί εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.



    ΣΧΟΛΙΑ