• Κοινωνία

    Εξέλιξη “βόμβα” στην υπόθεση της Πάτρας: Μαρτυρία πως η Πισπιρίγκου είχε ζητήσει προστασία – Πιέζουν τον Δασκαλάκη να πάει στη ΓΑΔΑ


    Μετά τη σύλληψη και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας το βλέμμα όλων έχει στραφεί στον σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος είναι εξαφανισμένος τις τελευταίες ώρες στην Πάτρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δασκαλάκης έχει «εξαφανιστεί κάπου στην Πάτρα» και «είναι φοβισμένος», ενώ υπάρχει «κινητικότητα από συγγενικά του πρόσωπα για να τον ηρεμήσουν και να τον πείσουν να πάει μόνος του στη ΓΑΔΑ, να καταθέσει όσα γνωρίζει και να βοηθήσει στο έργο των Αρχών». Με τον Μάνο Δασκαλάκη φέρεται να επικοινώνησε, σύμφωνα με το Star, και ο Απόστολος Λύτρας, πριν δημοσιοποιήσει την ανακοίνωση παραίτησης και του είπε πως «τα στοιχεία είναι πολύ σοβαρά για να υποστηρίξω την υπόθεση».

    Παράλληλα, η εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 παρουσίασε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τις μαρτυρίες ενός άνδρα, ο οποίος εργάζεται στην συνοδεία υψηλών προσώπων και έχει επαφές στην αστυνομία και που είχε βρει συγγενικό προσώπο της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Πριν κάποιες μέρες, με κάλεσε ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου και μου ζήτησε να τη συναντήσω. Βρεθήκαμε όλοι μαζί στο σπίτι του. Το πρώτο πράγμα που έκαναν, ήταν να πάρουν το κινητό μου. Μου ζήτησαν να τους προστατεύσω. Ήταν εκεί η Πισπιρίγκου και η αδερφή της. Δέχονταν απειλές και ήθελαν προστασία. Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε, ήταν αν θα ομολογούσε στα πρώτα 15 λεπτά, καθώς είχε μάθει από κάπου, πως αν πήγαινε στη ΓΑΔΑ, θα ομολογούσε σε 15 λεπτά. Το δεύτερο που με ρώτησε, ήταν αν γνωρίζω κάποιον στο Ανθρωποκτονιών για να μάθω πώς εξελίσσεται η υπόθεση και το τρίτο αν έχω ανθρώπους, να μπορέσω να βρω που μένει ο Μάνος στην Αθήνα. Συναντηθήκαμε άλλες δυο φορές» ανέφερε ο συγκεκριμένος άνδρας, τα λεγόμενα του οποίου φέρεται να έχουν θορυβήσει τον Δασκαλάκη και σχετίζονται με την «εξαφάνισή» του.

    Η “οργή του κόσμου  «γιατί» και «σκύλα, φόνισσα, ομολόγησε!»

     Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για την απολογία της.

    Η κατηγορούμενη εμφανίσθηκε χωρίς δικηγόρο και ως εκ τούτου η ανακρίτρια διόρισε συνήγορό της από τη λίστα δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τον  Νίκο Ιωάννου.

     Η 33χρονη μεταφέρθηκε και πάλι με ισχυρότατη αστυνομική δύναμη από το ανακριτικό γραφείο στα αυτοκίνητα της αστυνομίας που περίμεναν με αναμμένες μηχανές για να την μεταφέρουν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου και θα παραμείνει μέχρι την απολογία της.

    Το πρωί, αρχικά η 33χρονη, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένα μαύρο μπουφάν και κουκούλα, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών. Στη συνέχεια με τα πόδια μεταφέρθηκε στην ανακρίτρια, συνοδεία επίσης ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

    Ο κόσμος που βρίσκόταν  στο σημείο την αποδοκίμασε φωνάζοντας «γιατί» και «σκύλα, φόνισσα, ομολόγησε!». Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες ο κόσμος από τα κτήρια έβγαινε στα παράθυρα και παρακολουθούσε, ενώ άλλοι την αποδοκίμαζαν.

    Αρνήθηκε στον Λύτρα ότι δολοφόνησε τη Τζωρτζίνα

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

    Στη συνομιλία τους εκείνη φέρεται μα αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της. «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;». Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της υπόθεσης πως αποχωρεί από την υπεράσπισή της.

    Η επιστολή παραίτησης του Απόστολου Λύτρα:

    «Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

    Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονεις, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

    Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

    Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

    Διαβάστε επίσης

    Αυτός είναι ο νέος συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου

    Πάτρα: Αποκάλυψη-σοκ από το διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αττικής – Ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε μέσα σε 20 λεπτά



    ΣΧΟΛΙΑ