• Κοινωνία

    Εξέγερση Ρομά για τη δολοφονία του 18χρονου στη Μεσσηνία – Απέκλεισαν δρόμους σε Πελοπόννησο, Αττική, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία

    • NewsRoom

    ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


    Σε αποκλεισμούς οδικών και σιδηροδρομικών αρτηριών σε διάφορα σημεία της χώρας έχουν προχωρήσει ομάδες Ρομά, οι οποίες διαμαρτύρονται για τον φόνο 18χρονου στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας, από τα πυρά 63χρονου ιδιοκτήτη σπιτιού, ο οποίος πυροβόλησε τον νεαρό που επιχείρησε να τον ληστέψουν.

    Ο 63χρονος κρίθηκε την Παρασκευή προφυλακιστέος, κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας. Καθ΄ όλη την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι του θύματος, ενώ η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

    Παράλληλα, Ρομά έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδες ατόμων έχουν αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, στο ύψος των διοδίων στα Αρφαρά της Μεσσηνίας και το ύψος του ,ενώ συγκεντρώσεις δίπλα σε αυτοκινητόδρομους πραγματοποιούνται στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και στο Μεσολόγγι της Αιτωλοακαρνανίας, στα Σαγείκα της Αχαΐας, στην Αρχαία Ολυμπία και στα Λαστέικα της Ηλείας, καθώς και στα Εξαμίλια της Κορινθίας.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Αποκλεισμός υπάρχει και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, ενώ συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων υπάρχουν στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου – ‘Αργους, στην Αργολίδα, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου στην Λακωνία.

    Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό φωτιά έχει ξεσπάσει στη γραμμή προς Κόρινθο, στο ύψος του Ασπρόπυργου, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η κυκλοφορία των συρμών γίνεται από μονή γραμμή και αναμένονται καθυστερήσεις. Στο σημείο έχει σπεύσει η αστυνομία.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Νωρίτερα,  περίπου 40 άτομα επιτέθηκαν το απόγευμα σε αστυνομικούς στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές κάποιου από τους περίπου 40 Ρομά που προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση.

    Φωτιές σε λάστιχα και καδους απορριμμάτων άναψαν Ρομά και στη λεωφόρο Αθηνών, στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και στην Αχαρνών στο Ζεφύρι.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έχουν αποκλείσει τον δρόμο ενώ από την πλευρά του Μενιδίου υπάρχουν και κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Στο σημείο βρίσκεται και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

    Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λεωφόρο Ελευθερίας στη Λαμία, σύμφωνα με το lamiareport.gr από Ρομά που έχουν συγκεντρωθεί για το χαμό του 18χρονου ομοφύλου τους. Οι Ρομά ζητούν δικαιοσύνη καίγοντας λάστιχα και φωνάζοντας συνθήματα. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ



    ΣΧΟΛΙΑ