• Κοινωνία

    Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξέδιδε ανήλικες – Συνελήφθησαν 4 άτομα

    • NewsRoom


    Στην εξάρθρωση κυκλώματος που στρατολογούσε ανήλικες και τις εξέδιδε προχώρησε η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας για την υπόθεση τέσσερα άτομα.

    Συγκεκριμένα στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης εξώθησης στην πορνεία ανήλικων κοριτσιών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ευρεία αστυνομική επιχείρηση κατά το διήμερο 17 έως 18 Μαρτίου 2024 σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

    Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων τέσσερις Έλληνες (25χρονη, 25χρονος, 54χρονος και 21χρονη) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

    Η 25χρονη συνελήφθη επιπρόσθετα και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας την πραγματοποίηση συναντήσεων με πελάτες, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

    Από τις συναντήσεις η 25χρονη λάμβανε μέρος των χρημάτων και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα σημεία συνάντησης. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις αντί χρημάτων προμήθευε το θύματα με ναρκωτικές ουσίες.

    Ο 25χρονος και ο 54χρονος είχαν αναλάβει τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους.

    Η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων.

    Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικοποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική και μετέπειτα στην ανακριτική αρχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Πιερρακάκης: Επανανέρχεται η 5ημερη αποβολή για bullying – Τι αλλάζει με τις απουσίες των μαθητών

    Μπλίνκεν: Το 100% του πληθυσμού στη Γάζα υποφέρει από οξεία επισιτιστική ανασφάλεια

    Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει προς τον Νότο η Κύπρος θα ήταν δική μας»



    ΣΧΟΛΙΑ