• Κοινωνία

    Έξαλλος ο Χαρδαλιάς με την 24χρονη, θετική στη Covid-19, που ταξίδεψε στην Σαντορίνη – Η μητέρα της αμφιβάλει για τον ιό

    • NewsRoom
    Γερμανικό δίκτυο: Η Ελλάδα νικήτρια του καλοκαιριού στον τουρισμό


    Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση της 24χρονης νεφροπαθούς, η οποία αν και ενημερώθηκε πως έχει βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι των διακοπών της με το πλοίο της γραμμής στη Σαντορίνη.

    Η υπόθεση έφτασε μέχρι την ενημέρωση του υπουργείου υγείας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, με τον Νίκο Χαρδαλιά να εμφανίζεται ιδιαίτερα απογοητευμένος με το περιστατικό αλλά και θυμωμένος με την μητέρας της νεαρής γυναίκας, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κορωνοϊός μπορεί και να μην… υπάρχει.

    «Το παιδί ήταν πολύ σκασμένο, ήθελε να φύγει ρε παιδί μου, πώς το λένε. Τώρα το έκανε, δεν αλλάζει», ανέφερε η μητέρα της 24χρονης νεφροπαθούς μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega, προσθέτοντας πως δεν θέλει να δικαιολογήσει την κόρη της και πως θα υποστεί τις συνέπειες.

    Όπως ανέφερε η μητέρα της, η 24χρονη έμαθε καθ οδόν προς την Αθήνα πως ήταν θετική. Ωστόσο, όταν έφτασε στην Αθήνα, αποφάσισε να συνεχίσει κανονικά τα σχέδια για διακοπές της, και μπήκε στο πλοίο προς Σαντορίνη. Το λιμενικό ειδοποίησε το πλοίο με το οποίο ταξίδευε η 24χρονη με τον σύντροφό της, η οποία απομονώθηκε σε καμπίνα και επέστρεψε με το πλοίο στον Πειραιά. Πλέον νοσηλεύεται στο Αττικόν Νοσοκομείο.

    Η μητέρα ανέφερε πως έχει την απαίτηση να γίνει και δεύτερο τεστ στην κόρη της, γιατί όπως είπε «έχουν γίνει πολλά λάθη πάνω στο κομμάτι των τεστ από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης». Μάλιστα, όπως ανέφερε, «Με τόσα που ακούμε, είμαστε αμφίβολοι πια για το αν υπάρχει ο κορωνοϊός»!

    Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού έκανε ειδική μνεία στο θέμα.

    «Κάθε κρούσμα είναι ένα στοίχημα για εμάς. Δεν κουνάω το δάχτυλο σε κανέναν, είμαι ευγνώμων στον ελληνικό λαό σαν πατέρας και σαν πολίτης, που υπακούει στα μέτρα. Δυστυχώς, μια ελάχιστη μειοψηφία συνεχίζει να κάνει τα ίδια, όπως τότε στην εποχή του “Μένουμε σπίτι”, έτσι και τώρα στην εποχή του “Μένουμε ασφαλείς”. Πρέπει να πω ότι αυτοί οι… εξυπνάκηδες έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η ποιοτική ανάλυση του προφίλ τους είναι συγκεκριμένη. Ακόμα και τα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά τους προφίλ είναι συγκεκριμένα. Δεν είναι η ώρα να δαιμονοποιήσουμε, είναι ελάχιστοι. Δεν είναι συμπτωματικό, αλλά όπως έμαθα πριν λίγο, η μητέρα της κοπέλας βγήκε και είπε ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός», τόνισε.

    «Η απάντηση σε όλο αυτό το κίνημα που πάει να δημιουργηθεί είναι να συνεχίσουμε με υπομονή να κερδίζουμε τη μία μάχη μετά την άλλη. Προσπαθούμε καθημερινά, έχουμε τον απόλυτο έλεγχο, ξέρουμε τι μας γίνεται. Η ιχνηλάτηση είναι αυτή που έχει παίξει τον καθοριστικό ρόλο στο ότι το ΕΣΥ δεν πιέστηκε. Είμαστε εδώ για να παλεύουμε, όχι για να κουνάμε το δάχτυλο», προσέθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.



    ΣΧΟΛΙΑ