• Κοινωνία

    Έβρος: Μεταμεσονύχτια «μάχη» στο δάσος Καστανέων, αποτράπηκε απόπειρα μεταναστών να περάσουν τα σύνορα


    Δραματικές καταστάσεις έζησαν για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ οι ελληνικές δυνάμεις στην περιοχή του Έβρου, καθώς χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

    Περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, μια οργανωμένη πολυπληθής ομάδα νεαρών ανδρών μεταναστών προσπάθησε να περάσει στο ελληνικό έδαφος από το σημείο του Δάσους Καστανέων, στο οποίο δεν υπάρχει φράχτης. Το σημείο βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη  μεθοριακή διάβαση, η οποία παραμένει κλειστή.

    Στο σημείο ωστόσο βρίσκονταν ήδη ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, οι οποίοι είχαν ήδη αντιληφθεί τις κινήσεις από τις 1.30 τα ξημερώματα, αποτρέποντας έτσι την είσοδο των μεταναστών. Ο στρατός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες ενώ στη μεθοριακή διάβαση Καστανεών υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 3.000 άτομα.

    Στα επεισόδια που είχαν γίνει το απόγευμα του Σαββάτου, μετανάστες πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, φλεγόμενα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από την περιοχή των συνόρων, ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν ότι όταν θα μπουν στην Ελλάδα θα σκοτώσουν.



    ΣΧΟΛΙΑ