• Κοινωνία

    Έβρος: Ακόμα μια νύχτα αγωνίας με τη μεγάλη πυρκαγιά – Νέα προειδοποίηση για το Σουφλί

    • NewsRoom
    πυρκαγιά στον έβρο


    Ακόμα μια δύσκολη νύχτα αναμένεται να περάσει η ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου στον Έβρο, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς της Δαδιάς, η οποία συνεχίζει να καίει στην περιοχή, μαίνεται ανεξέλεγκτο.

    Όπως και χθες το βράδυ, έτσι και την Πέμπτη, ήχησε ξανά το 112 για τους κατοίκους του Σουφλίου, προειδοποιώντας τους ώστε να «παραμένουν σε ετοιμότητα» και να «ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών».

    Το μέτωπο εκτείνεται σε ένα τόξο αρκετών χιλιομέτρων, ενώ τις τελευταίες ώρες καίει στην περιοχή της Κοτρωνιάς.

    Παρά τις ισχυρές και συνεχώς αυξανόμενες πυροσβεστικές δυνάμεις η φωτιά συνεχίζει την καταστροφική πορεία της από χθες προς Γιαννούλη και από σήμερα το απόγευμα κατευθύνεται βόρεια προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί όπου εντοπίζεται αυτή την ώρα το ισχυρότερο σε ένταση μέτωπο.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος λέει ότι η πυρκαγιά έχει πλησιάζει την πόλη ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

    Στο μεταξύ μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού εκτάκτου ανάγκης 112 έχει δοθεί η οδηγία προς του κατοίκους του Σουφλίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα, η δημοτική Αρχή ενημέρωσε για την απομάκρυνση των ζώων και μελισσιών προς την Κορνοφωλιά, ενώ είναι διαθέσιμα και λεωφορεία για το ενδεχόμενο εκκένωσης.

    Διαβάστε επίσης

    Βουλή: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τις φωτιές – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

    Ενισχύεται η ένταση και η έκταση του πύρινου μετώπου στον Έβρο

    Μητσοτάκης: Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα – Αύξηση προστίμων, άμεση φυλάκιση και για απλή αμέλεια



    ΣΧΟΛΙΑ