ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο ανεξάρτητος βουλευτής, πρώην υπουργός Άμυνας και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, για να υποδεχθεί τον γιο του, Αλέξανδρο, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 27 Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στην αποστολή της Global Sumud Flotilla με προορισμό τη Γάζα.
Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αναχαιτίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στα διεθνή ύδατα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη και προσωρινή κράτηση δεκάδων ακτιβιστών — μεταξύ τους και Έλληνες — οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε φυλακές του Ισραήλ.
Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε την υποστήριξή του στις δράσεις αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, συνδυάζοντας τον θεσμικό του ρόλο με τον πατρικό. «Και ως πατέρας και ως μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω την πλήρη στήριξή μου σε κάθε ειρηνική πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάδειξη της αδικίας και της γενοκτονίας που υφίστανται άνθρωποι στη Γάζα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το περιστατικό. Όπως είπε, η στάση της υπήρξε «μουδιασμένη», ενώ χαρακτήρισε τις διπλωματικές πρωτοβουλίες «χλιαρές», σε σύγκριση – όπως τόνισε – με την Τουρκία, που έδρασε αποφασιστικά από την πρώτη ημέρα. Παρά την καλή ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο πρώην υπουργός Άμυνας άφησε αιχμές για το γεγονός ότι η Αθήνα δεν φρόντισε να στείλει σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ, ειδικά υπό το πρίσμα της στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών.
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν μάσησε τα λόγια του ούτε όταν αναφέρθηκε στη μεταχείριση των συλληφθέντων από τις ισραηλινές αρχές. «Δεν ήταν τρομοκράτες. Κι όμως τους πέρασαν χειροπέδες και τους μετέφεραν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Αυτό που έκανε ο υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ ήταν καθαρό bullying», ανέφερε χαρακτηριστικά, ανεβάζοντας τους τόνους.
Η υποδοχή στο αεροδρόμιο είχε έντονο συμβολισμό, με δεκάδες υποστηρικτές των ακτιβιστών να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της αποστολής και κατά της ισραηλινής επέμβασης. Μαζί με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, παρόντες ήταν και οι βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Πέτη Πέρκα της Νέας Αριστεράς, η οποία ήταν επίσης μέλος της αποστολής και είχε συλληφθεί.
Η επιστροφή των Ελλήνων ακτιβιστών φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της στάσης της χώρας απέναντι στο δράμα της Γάζας, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα σε αποστολές διεθνούς αλληλεγγύης. Για άλλους μια ειρηνική κραυγή αφύπνισης, για άλλους ένα ακόμα επεισόδιο διπλωματικής αμηχανίας.
Διαβάστε επίσης
Βορίδης: «Δεν μας τρομάζει ο κ. Τσίπρας. Το έχουμε ζήσει, το έχουμε περάσει, το έχουμε νικήσει»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λειψυδρία: Τέλος του 2026 ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο «Εύρυτος» άνω των 500 εκατ.
- Ο έκπτωτος πρίγκιπας, ο βασιλιάς θεατής και τα μοντέλα-βάζα: Η εβδομάδα μόδας του Λονδίνου δεν απογοήτευσε
- Κουτσουρέλη-Παπαρίδου: Στις δικαστικές αίθουσες η διαμάχη Unisystems-ΣΕΠΕ
- Ρωσικό πετρέλαιο: Πώς ο σκιώδης στόλος «έσωσε» τις εξαγωγές – Αυξημένοι όγκοι, αλλά λιγότερα στο ταμείο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.