• Κοινωνία

    Έτσι ξαφνικά, έληξε η 39μηνη κατάληψη στο ξενοδοχείο Plaza!

    • NewsRoom

    Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Plaza, Νέλυ Παπαχελά


    Έληξε η κατάληψη του ξενοδοχείου Plaza, με τους  αλληλέγγυους και τους μετανάστες να αποχωρούν από το ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκοντας εδώ και 39 μήνες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποχώρηση από το ξενοδοχείο της Νέλυς Παπαχελά στην οδό Αχαρνών έγινε με πρωτοβουλία των ίδων των αλληλέγγυων, οι οποίοι δεν φοβήθηκαν πως μια πιθανή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους μετανάστες.

    Μάλιστα, πριν εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο, μετανάστες και αλληλέγγυοι φρόντισαν να καθαριστεί ο χώρος. Αυτή την ώρα έξω από το ξενοδοχείο βρίσκονται δυνάμεις της ΟΠΚΕ, αλλά και η κα Παπαχελά που εξετάζει το χώρο.

    Η εκκένωση της συγκεκριμένης κατάληψης περιλαμβανόταν στις δέκα πρώτες ενέργειες της αστυνομίας, υπό τη νέα πολιτική ηγεσία.

    Το ξενοδοχείο παρέμενε υπό κατάληψη από το 2016, παρά τις τρεις εισαγγελικές εντολές και τις προσπάθειες της ιδιοκτήτριας να εκκενωθεί ο χώρος. Οι αλληλέγγυοι με ανακοίνωσή τους στο facebook, σημειώνουν ότι οι μετανάστες που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο κτίριο -η κατάληψη κράτησε συνολικά 39 μήνες- έχουν μεταστεγαστεί σε άλλους χώρους «στον αστικό ιστό».



    ΣΧΟΛΙΑ