• Κοινωνία

    Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κουφοντίνας

    Δημήτρης Κουφοντίνας


    Αίτημα αποφυλάκισης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατέθεσε στη διοίκηση των φυλακών που κρατείται ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας.

    Ο Κουφοντίνας φέρεται να επικαλείται τη συμπλήρωση 19 ετών φυλάκισης στις 5 Σεπτεμβρίου και το δικαίωμα που παρέχει ο νόμος για εκκίνηση των διαδικασιών. Το αίτημα πρόκειται να παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Λαμία.

    Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε προαναγγείλει την κίνηση κατά την τελευταία απεργία πείνας που είχε πραγματοποιήσει, όταν ζητούσε να μετατεθεί στις φυλακές υποδίκων του Κορυδαλλού.

    Το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει το αίτημα Κουφοντίνα μέσα στον Σεπτέμβριο. Πέρα από το τυπικό του νόμου, οι δικαστές αναμένεται να κρίνουν τόσο την συμπεριφορά του κρατουμένου όσο και το βάρος των αδικημάτων.

    Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης για 11 δολοφονίες, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών, δεν έχει δείξει μεταμέλεια για τις πράξεις του.

    Διαβάστε επίσης

    Σουηδία: Ένας τραυματίας σε επίθεση σε σχολείο – Συνελήφθη ο 15χρονος δράστης
    ΥΠΑ: Υποχρεωτικό τεστ σε ανεμβολίαστους ταξιδιώτες από 13 χώρες
    Είναι καλύτερο να νοσήσουμε; Η απάντηση του Εξαδάκτυλου στον Τσιτσιπά για την ανοσία



    ΣΧΟΛΙΑ