• Κοινωνία

    Εθνική Ελπίδων: 13 κρούσματα στην αποστολή, αναβλήθηκε ο αγώνας με την Κύπρο

    • NewsRoom
    Εθνική Ελπίδων: 13 κρούσματα στην αποστολή, αναβλήθηκε ο αγώνας με την Κύπρο


    Σε αναβολή οδηγήθηκε η προγραμματισμένος για την Τρίτη (12/10) αγώνας της Εθνικής Ελπίδων με την Κύπρο στο Δασάκι, για τα προκριματικά του Euro 2023 των εθνικών ομάδων U21, καθώς ανιχνεύτηκαν 13 κρούσματα κορονοϊού στην ελληνική αποστολή.

    Από αυτά  τα 10 αφορούν ποδοσφαιριστές και τα 3 μέλη του τεχνικού τιμ.

    Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμη στην προσπάθεια για πρόκριση στα τελικά του Euro 2022, καθώς η Ελλάδα είναι στην κορυφή του ομίλου της.

    Αυτή τη στιγμή, από πλευράς ΕΠΟ πραγματοποιούνται προσπάθειες για να αποχωρήσει η ομάδα του Γιώργου Σίμου από την Κύπρο και πιθανότατα αυτό θα συμβεί με πτήση τσάρτερ.

    ΕΠΟ: Ήπια τα συμπτώματα όσων νοσούν στην Εθνική Ελπίδων

    Επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τη διασπορά του κορονοϊού στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων, εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

    Η ΕΠΟ γνωστοποίησε πως όσοι νοσούν έχουν πολύ ήπια συμπτώματα, ενώ έχουν ήδη εκκινήσει οι διαδικασίες για την ομαλή και ασφαλή επιστροφή της αποστολής από την Κύπρο.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

    «Η ΕΠΟ ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη 13 θετικών δειγμάτων Covid-19 στα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την εξουσιοδοτημένη από την UEFA ιατρική υπηρεσία μεταξύ των μελών της αποστολής της Εθνικής Ελπίδων, μετά τον αγώνα με την Λευκορωσία και ενόψει του αυριανού στην Κύπρο, ο οποίος αναβλήθηκε με απόφαση της UEFA.

    Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, τίθενται σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της UEFA και η άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των ιατρικών επιτελείων των ομάδων.

    Τα μέλη της αποστολής που βρέθηκαν θετικά, παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και έχουν απομονωθεί τις τελευταίες ώρες για προληπτικούς λόγους.

    Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εργάζεται για την ασφαλή επιστροφή της αποστολής από την Κύπρο».

    Διαβάστε επίσης

    Γρεβενά: Ματαιώνεται η παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης λόγω έξαρσης των κρουσμάτων

    Μόσιαλος: Τα 4 πεδία της επόμενης φάσης της πανδημίας



    ΣΧΟΛΙΑ