Menu
-0.59%
Τζίρος: 289.59 εκατ.

Η απόδραση, η φούσκα και οι προφήτες της Αποκάλυψης

Κοινωνία

Μοίρασε πρόστιμα το ΕΣΡ, σε ποιο κανάλι επιβάλει «μαύρο» για μια ημέρα!

Ροδόλφος Μορώνης, αντιπρόεδρος ΕΣΡ
Comments

«Άστραψε και βρόντηξε» το ΕΣΡ μοιράζοντας τσουχτερά πρόστιμα σε κανάλια και επιβάλλοντας μέχρι και το… «μαύρο» για μια ημέρα. Στο στόχαστρό του βρέθηκαν ο ΣΚΑΪ, το Νέο Κανάλι, αλλά και το Open Beyond, αν και η υπόθεσή του αφορά την εποχή του Epsilon.

Αναλυτικότερα, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon (νυν Open Beyond) για τον τρόπο κάλυψης του θανάτου του τραγουδιστή Π. Παντελίδη. Το ΕΣΡ επιβάλλει το πρόστιμο για την ποιότητα του εκπεμπόμενου προγράμματος και τη δραματοποίηση των γεγονότων. Το πρόστιμο αφορά τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου και του Μένιου Φουρθιώτη.

Παράλληλα, επέβαλε πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ στην εταιρεία ΣΚΑΪ Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ, για την ταυτόχρονη μετάδοση του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων από το ραδιόφωνο. Είναι η δεύτερη φορά που τιμωρείται ο ΣΚΑΪ για το ίδιο θέμα, ο οποίος είχε προσφύγει και στο ΣτΕ με απόρριψη της αίτησής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ εμφανίζεται αποφασισμένο, σε περίπτωση που ο σταθμός δεν εφαρμόσει την απόφασή του, να επανέλθει με πρόστιμα για την κάθε ημέρα παραβίασης της νομοθεσίας.

Από εκεί και πέρα, με την επιβολή διακοπής προγράμματος για μία ημέρα (η ποινή επιβάλλεται την 10η Ιανουαρίου 2019) τιμωρείται ο τηλεοπτικός σταθμός Νέο Κανάλι “Ε” (πρώην EXTRA) από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τον προσβλητικό λόγο στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά, αναφορικά με τον παίκτη του μπάσκετ Θ. Αντετοκούνμπο.

Στον σταθμό επιβάλλονται επίσης χρηματικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ για μετάδοση ρατσιστικού λόγου και χαμηλής ποιότητας προγράμματος. Για το μικρό ύψος των προστίμων, συνεκτιμήθηκε από τα μέλη του ΕΣΡ, το γεγονός ότι ο σταθμός έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, διακόπτοντας και τη μετάδοση της συγκεκριμένης εκπομπής. Σημειώνεται ότι την ημέρα της ποινής (10 Ιανουαρίου 2019) το κανάλι θα εκπέμπει “μαύρο” χωρίς καμία άλλη σήμανση.

Στο μικροσκόπιο και η υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, το ΕΣΡ εξετάζει πλέον και την υπόθεση κάλυψης από τα ΜΜΕ, των γεγονότων αναφορικά με τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο.

Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει επτά φάκελοι (επτά ξεχωριστές υποθέσεις) για το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ, κρίνει την υπόθεση ως εξόχως σοβαρή.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Το φετινό καλοκαίρι είναι το θερμότερο του τελευταίου αιώνα
Σκύρος: Συνελήφθη 63χρονη για την πυρκαγιά – Από γεννήτρια που χρησιμοποιούσε για την κουζίνα της
Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Φάρσαλα, βελτιωμένη η κατάσταση στην πυρκαγιά στην Σκύρο
Ταχιάος: Συσκέψεις ενόψει της έναρξης των δοκιμαστικών δρομολογίων της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά
Ολοκληρώθηκαν 325 αυτοψίες στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές – 118 χαρακτηρίστηκαν κόκκινα
Φωτιά στη Σκύρο: Μάχη με τις φλόγες στην Κολυμπάδα – Επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα (Βίντεο)
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Αγρίνιο, χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ηλεία
Φωτιά στην Κρήνη Φαρσάλων – Ήχησε το 112
Άνω Λιόσια: Δύο συλληφθέντες για τον θάνατο του 72χρονου – Ισχυρίστηκαν ότι έπαθε ηλεκτροπληξία
Πάτρα: Φωτιά στην περιοχή Αγ. Μαρίνα Ηλείας