• Κοινωνία

    Αίσιο τέλος: Έφτασε στο λιμάνι του Μόλντε το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky

    • NewsRoom


    Το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky έφθασε σήμερα στο νορβηγικό λιμάνι του Μόλντε, έχοντας διαφύγει παραλίγο την καταστροφή αφού οι μηχανές του υπέστησαν βλάβη στη διάρκεια καταιγίδας.

    Το Viking Sky, που είχε αποπλεύσει με σχεδόν 1.400 επιβάτες και μέλη πληρώματος, εξέπεμψε σήμα κινδύνου νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, μετά μια μηχανική βλάβη, κι ενώ εκείνη την ώρα έπλεε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες σε μια περιοχή με επικίνδυνα νερά και πλήθος υφάλων στ΄ανοιχτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ (στη δυτική Νορβηγία).

    Mετά την επαναλειτουργία μιας από τις μηχανές του, το κρουαζιερόπλοιο κατάφερε να σταθεροποιηθεί ρίχνοντας άγκυρα σε περιοχή σχεδόν δύο χιλιόμετρα από την παραλία και οι αρχές ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου και μεταφοράς των επιβατών με πέντε ελικόπτερα.

    Οι υπηρεσίες διάσωσης μετέφεραν στην ξηρά με ελικόπτερα 479 ανθρώπος, πριν ο καιρός βελτιωθεί και καταστεί δυνατή η ρυμούλκηση του κρουαζιεροπλοίου.

    Συνολικά 1.373 άνθρωποι είχαν αρχίσει το ταξίδι και περίπου 900 εξακολουθουσαν να βρίσκονται μέσα στο πλοίο, όταν αυτό έφθασε στο Μόλντε, στη δυτική ακτή της Νορβηγίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε ασφαλές λιμάνι ρυμουλκείται το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky – Διεκόπηκε η επιχείρηση εκκένωσης (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στη Νορβηγία: Εκκενώνεται κρουαζιερόπλοιο της Viking Ocean Cruises



    ΣΧΟΛΙΑ