• Κοινωνία

    ΕΡΤ: Ο πρώτος εικονικός παρουσιαστής με τεχνητή νοημοσύνη στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    «Ερμής», ΕΡΤ

    «Ερμής», ΕΡΤ


    Στην ΕΡΤ έγινε η πρώτη εμφάνιση εικονικού παρουσιαστή με τεχνητή νοημοσύνη στην Ελλάδα

    Το όνομά του είναι «Ερμής» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια ξενάγησης στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη.

    «Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας! Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο στούντιο 4 της ΕΡΤ. Είναι το στούντιο το οποίο σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών με συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά. Κανονικά θα έπρεπε να κάνει εκείνος αυτή την παρουσίαση, αλλά λόγω φόρτου εργασίας επιστράτευσαν εμένα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ το μόνο που ζήτησα είναι να κάνω έναν πιλότο εκπομπής. Φαίνεται όμως ότι τους έβαλα ιδέες. Θέλουν λέει, να ακολουθούν πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας», ανέφερε ο πρώτος παρουσιαστής τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα.

    Στη συνέχεια ο «Ερμής» παρουσίασε ορισμένα στοιχεία για το ERTNEWS σημειώνοντας ότι το κάνει «χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την ικανότητα των στελεχών της ΕΡΤ».

    Όπως επισήμανε τόσο το ντιμπέιτ όσο και η βραδιά των εκλογών της 21ης Μαΐου θα παρουσιαστούν και στη νοηματική από την ΕΡΤ3.

    «Σας ζητώ να δείξετε κατανόηση για τυχόν λάθη, τα παράπονά σας στον προγραμματιστή μου, καλό απόγευμα» έκλεισε την πρεμιέρα του ο πρώτος εικονικής παρουσιαστής ειδήσεων στην Ελλάδα.

    Δείτε βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιοι δημοσιογράφοι θα εκπροσωπήσουν τα κανάλια στο πολιτικό ντιμπέιτ στην ΕΡΤ

    Πατούλης: «Με 2.000 μεγάλα και μικρά έργα η Αττική αλλάζει» – Απολογισμός του έργου της Περιφέρειας



    ΣΧΟΛΙΑ