ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε νέο διάγγελμα προς το έθνος, προέβη σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταίπ Ερντογάν, μετά από υπουργικό συμβούλιο που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Μιλώντας από την προεδρική κατοικία στην περιοχή Ταράμπια της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται στο εξής η πώληση μασκών.
«Έχουμε αρκετό απόθεμα από μάσκες ώστε να διανεμηθούν δωρεάν σε όλους τους πολίτες μέχρι να λήξει η επιδημία. Ως κράτος, είμαστε αποφασισμένοι να παρέχουμε δωρεάν μάσκες σε όλους τους πολίτες μας» είπε.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η πώληση μασκών απαγορεύεται και θα διατίθενται είτε από το κράτος είτε από τα φαρμακεία δωρεάν. «Οι νομαρχίες μας άρχισαν να διανέμουν δωρεάν μάσκες μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-devlet,» είπε.
Στο θέμα της κοινωνικής αποστασιοποίησης είπε ότι «θα θέτουμε σε καραντίνα κτίρια, γειτονιές, χωριά, περιοχές ή ακόμα και επαρχίες που είναι επικίνδυνες για τη διασπορά της νόσου.»
Σχετικά με τη φροντίδα των πολιτών άνω των 65, που υποχρεωτικά μένουν στο σπίτι, είπε ότι το κράτος έχει καλύψει τις βασικές ανάγκες 1.321.000 πολιτών άνω των 65 ή χρόνια ασθενών.
Η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες θα συνεχιστεί μέσω διαδικτύου και τηλεόρασης, είπε.
Σχετικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού, ο Τούρκος πρόεδρος είπε:
«Πρέπει να μειώσουμε στο μέγιστο το ποσοστό διασποράς του του ιού, διασφαλίζοντας ότι όλοι πολίτες μας, εκτός από όσους εργάζονται, μένουν στο σπίτι.»
Επίσης πρόσθεσε ότι ο αριθμός των διαγωνιστικών εξετάσεων για τον κορoνοϊό ξεπέρασε τις 20.000.
Αναφερόμενος στην περίθαλψη στα νοσοκομεία για ασθενείς με κορoνοϊό είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
«Δεν υπάρχει πρόβλημα στα νοσοκομεία μας. Δεν υπάρχει πρόβλημα διάγνωσης ή θεραπευτικής αντιμετώπισης. Και έως τώρα, με το θέλημα του Θεού, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα σχετικά με την προμήθεια τροφίμων, με το υγειονομικό υλικό και τη δημόσια υγεία.»
Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα μετατραπούν δυο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης, σε νοσοκομεία 1000 κλινών το καθένα που θα δέχονται μόνο κρούσματα κορονοϊού. Το ένα θα κατασκευαστεί στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ατατούρκ στην περιοχή Γεσίλκιοϊ της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης και το δεύτερο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή του Σαντζάκτεπε στην ασιατική πλευρά της πόλης.
«Σε 45 ημέρες θα έχουν τελειώσει και θα ανοίξουν για το λαό μας», είπε.
«Με τα μέτρα που έχουμε πάρει και με αυτά που θα πάρουμε, θα ξεπεράσουμε την πανδημία, παράλληλα με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο», υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος ο οποίος παρατήρησε ότι:
«Μετά την πανδημία του κορονοϊού τίποτα στον κόσμο θα είναι το ίδιο».
Αναφερόμενος στην Εκστρατεία Αλληλεγγύης που κήρυξε ο ίδιος πριν λίγες ημέρες για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσουν τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού, ανακοίνωσε ότι έως τώρα έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 1,5 δισεκ. τουρκικών λιρών (περίπου 205 εκ. ευρώ).
«Κάνουμε προετοιμασίες για να επεκτείνουμε τη βοήθεια σε 2,3 εκατομμύρια νοικοκυριά,» είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν απάντησε στο Πακιστάν: Όχι στην εκεχειρία, ζητά μόνιμο τέλος του πολέμου και άρση κυρώσεων
- Βογιατζόγλου: Στο 11,95% μειώθηκε το ποσοστό της Άννας Βογιατζόγλου
- Seajets: Ακόμα πιο προσιτά ταξίδια σε Άνδρο και Τήνο από και προς τη Ραφήνα με νέες προσφορές
- Όμιλος Quest: Ενοποιημένες πωλήσεις στα 1,47 δισ. ευρώ για το 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.