• Κοινωνία

    Έρευνα Novartis: Μη πολιτικά πρόσωπα στους εισαγγελείς

    Novartis

    Novartis


    Με την ιδιότητα του υπόπτου, τα πρώτα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα πέρασαν, το πρωί, το κατώφλι των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, για να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση της Novartis.

    Πρόκειται για μέλη Επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων, που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία και τους υπευθύνους της διαφημιστικής εταιρείας, που φέρονται ύποπτα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με σκοπό τη δωροδοκία.

    Η εταιρία φέρεται να έπαιζε το ρόλο του «πλυντηρίου» για να ξεπλυθεί χρήμα από τα μαύρα ταμεία της Novartis και, κατά το πρόσφατο εισαγγελικό διαβιβαστικό προς τη Βουλή, να καταλήξει ως μίζα, σε άγνωστους μέχρι τώρα αποδέκτες.

    Διαφημιστής: «Δεν ξέπλενα χρήμα»

    Δεν γνωρίζει και δεν έχει σχέση με πολιτικά πρόσωπα και δωροδοκίες αναμένεται να υποστηρίξει ο επικεφαλής της διαφημιστικής εταιρείας. Στις εξηγήσεις του στους εισαγγελείς θα υποστηρίξει, σύμφωνα με το δικηγόρο του Απόστολο Λύτρα ότι δεν υπάρχουν εικονικά τιμολόγια και υπερτιμολογήσεις.

    «Δεν υπάρχει καμία υπετιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις της Novartis που καταχωρίζονταν στο περιοδικό του εντολέα μου. Δηλαδή οι χρεώσεις της Novartis ήταν αντίστοιχες με τις χρεώσεις των άλλων εταιριών”, δηλώνει ο κ.Λύτρας. ” Επίσης δεν υφίσταται εικονικότητα στις συναλλαγές , όλα τα τιμολόγια αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που παρείχε ο εντολέας μου στη Novartis.

    Ο ίδιος δεν γνωρίζει κανένα πολιτικό πρόσωπο , δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επαφή με πολιτικό πρόσωπο, πολλώ δε μάλλον συναλλαγές ή γνώση για συναλλαγές τρίτων με πολιτικά πρόσωπα.

    Τη σχέση του με τον κ. Φρουζή και άλλους υπαλλήλους της Novartis θα την εξηγήσει ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών».

    Οι 5 εμπλεκόμενοι ζήτησαν και πήραν από τους εισαγγελείς προθεσμία για να δώσουν τις εξηγήσεις του μετά το Πάσχα προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας.

    Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποσταλούν νέες κλήσεις σε μη πολιτικά πρόσωπα για ανωμοτί εξηγήσεις ενώ μέσα στο επόμενο 15ήμερο αναμένονται νέες αρχειοθετήσεις για κάποια από τα πέντε πολιτικά πρόσωπα, που παραμένουν με «ανοιχτή» τη δικογραφία τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πικραμμένος για Novartis: «Φαρσοκωμωδία με κακό συγγραφέα, ηθοποιούς και κακό σενάριο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βούτσης για Novartis: Η Δικαιοσύνη αποδέχθηκε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για αδικήματά «επ’ ευκαιρία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΚΙΝΑΛ: Ψεύτες, προβοκάτορες και πανικόβλητοι στο Μαξίμου μετά το φιάσκο Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ